Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ASV "uzkrauj" Volkswagen arī apsūdzības klientu maldināšanā

ASV Federālā tirdzniecības komisija nule kā vērsusies tiesā ar apsūdzības pieteikumu pret Volkswagen par pircēju maldināšanu, vēsta ārvalstu mediji.Šī lieta papildina Volkswagen nedienu sarakstu līdz ar ASV Vides aģentūras pērn konstatēto autobūves giganta krāpšanos ar dīzeļdzinēju izplūdes gāzēm, kādēļ autoražotājam varētu nākties atpirkt ASV iegādātos Volkswagen un Audi dīzeļauto.

ASV Federālās tirzdniecības komisija piesaukusi reklāmas, kas nemitīgi solījušas, ka Volkswagen automašīnu dīzeļdzinēju slāpekļa oksīda emisijas samazinātas par 90%. Tie izrādījušies meli, jo konstatēts, ka šie spēkrati izdala līdz pat 4000% vairāk par atļauto slāpekļa oksīda daudzumu.

"Volkswagen reklāmas gadiem ilgi slavēja kompānijas "tīrā dīzeļa" automašīnas, lai gan, kā zināms, Volkswagen aprīkoja savas mašīnas ar ierīcēm, kas slēpj emisiju pārkāpumu," paudusi komisijas vadītāja Edīte Ramireza.

Komisija arī norādījusi, ka automašīnām, kurām uzstādīta maldinošā programmatūra un patiesais izmešu daudzums tik ievērojami pārsniedz pieļaujamās normas, ievērojami kritusies tālākpārdošanas vērtība.

"Mēs pieprasām kompensācijas patērētājiem, kuri iegādājušies Volkswagen negodīgās prakses skartās automašīnas," paudusi Ramireza. Tas attiektos uz 2008. līdz 2015. gadā ražotu Volkswagen un Audi automašīnu pircējiem.


Līdz ar šo apsūdzību komisija pievienojusies ASV Tieslietu departamentam, vairākiem ASV štatiem un simtiem pircēju, kuri vērsušies tiesā pret Volkswagen.

Tikmēr Volkswagen turpina iesākto darbu, lai novērstu dīzeļmotoru izmešu daudzumu slēpjošās programmatūras noņemšanu un izplūdes gāzu regulāciju līdz pieņemtajām normām, kā arī norēķinātos ar pircējiem.


Tiesa aizvadītajā nedēļā noteica Volkswagen termiņa pagarinājumu līdz aprīlim, lai nāktu klajā ar plānu ASV Vides aizsardzības aģentūras prasību izpildei. Nepanākot prasīto, lieta pret autoražotāju varētu paplašināties, brīdinājis tiesnesis Čārlzs Breijers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits