Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ASV valsts sekretārs: Starptautiskā koalīcija sāk atkarot džihādistiem teritorijas

Starptautiskā koalīcija, kas cīnās pret islāmistu kaujiniekiem Irākā un Sīrijā, sāk atkarot viņiem teritorijas, svētdien Minhenes drošības konferencē paziņojis ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Viņš atzinis, ka šī cīņa būs ilga, bet vienlaikus uzsvēris, ka izraudzītā stratēģija darbojas. Kopš pagājušā gada augusta džihādistiem doti kopumā aptuveni 2000 aviācijas triecieni, un tas palīdzējis atkarot apmēram 700 kvadrātkilometru jeb piekto daļu no teritorijas, ko viņi kontrolējuši.

Kerijs nav norādījis konkrētas teritorijas, bet piebildis, ka koalīcijai izdevies atņemt kaujiniekiem iespējas izmantot 200 naftas un gāzes objektus, ierobežot viņiem pieejamo finansējumu un iedragāt pavēlniecības struktūru. "Mēs piespiežam viņus mainīt taktiku," viņš paziņojis, īpaši pieminot džihādistu grupējuma Islāma valsts (IV) padzīšanu no Sīrijas kurdu pilsētas Kobanes.

"Kopā mēs viņus padzinām. Viņi cerēja uz vieglu uzvaru, un mediji prognozēja vieglu uzvaru, tomēr kaujas viņiem izmaksāja dārgi, viņi zaudēja aptuveni tūkstoti kaujinieku un bija spiesti atklāti atzīt sakāvi," sacījis ASV valsts sekretārs.

Kā svētdien paziņoja sīriešu cilvēktiesību aizstāvju organizācijas Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) pārstāvis, kurdu zemessardze - Tautas aizsardzības vienības (YPG) - pēdējo divu nedēļu laikā spējušas atkarot islāmistiem arī vairāk nekā trešo daļu ciemu Kobanes apkaimē, proti 128 no aptuveni 350 ciemiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits