Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ASV vēstniece Petita jūlijā pametīs Latviju; Tramps izraudzījies viņas pēcteci

Latvijā būs jauns Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks. ASV prezidents Donalds Tramps amatam nominējis karjeras diplomātu Džonu Lesliju Kārvailu. Par to vēsta LNT ziņas sešos, atsaucoties uz ASV Baltā nama izplatīto paziņojumu.

Kārvails ir ASV Valsts departamenta Personāla plānošanas un attīstības biroja direktora vietnieks. Viņš ir pieredzējis karjeras diplomāts. Kārvails divas reizes bijis diplomātiskās misijas vadītāja vietnieks - vispirms ASV vēstniecībā Brunejā, bet pēc tam Nepālā. Kārvails arī bijis ekonomisko attiecību padomnieks ASV vēstniecībās Itālijā, Irākā un Kanādā. 

Kā LNT ziņām norādīja ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļas vadītājs Čads Tvitijs, Trampa nominētais vēstnieks ir ar ilggadēju pieredzi ārlietu dienestā. “Viņš ir ļoti pieredzējis un augsti kvalificēts diplomāts. Esam ļoti priecīgi par viņa nominēšanu,” sacīja Tvitijs.

Trampa izraudzīto diplomātu par piemērotu vēstnieka amatam uzskata Saeimas Ārlietu komisijas vadītāja vietnieks, Latvijas bijušais vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš (Jaunā Vienotība). “Karjeras diplomāti no Vašingtonas vienmēr ir ļoti labi sagatavoti. Viņi īpaši sagatavojas Latvijai, viņi pat valodu iemācās. Un mums ir bijusi ļoti laba pieredze ar karjeras diplomātiem. Kārvails ir bijis vairākās valstīs gan Eiropā, gan Āzijā. Vadoties no viņa pieredzes, es domāju, ka viņš būs ļoti piemērots Latvijai. Un tās ir labas ziņas, ka tāda izvēle ir izdarīta,” norādīja Kalniņš.

Par ASV jauno vēstnieku Kārvails kļūs pēc tam, kad amatā viņu būs apstiprinājis ASV Senāts. “Vispirms notiks kandidāta izvaicāšana Senāta Ārlietu komitejā. Pēc tam viņi balsos. Ja Ārlietu komiteja kandidātu apstiprinās, būs balsojums ASV Senātā. Process, diemžēl, var prasīt vairākus mēnešus, ja viss notiek raiti. Bet tas var ilgt arī līdz pat vienam gadam,” sacīja ASV vēstniecības pārstāvis Tvitijs.

Kopš 2015. gada ASV vēstniece Latvijā ir Nensija Petita. Viņa nolēmusi prom no Latvijas doties jūlijā. Pirms ieradīsies nākamais vēstnieks, diplomātiskajai pārstāvniecībai būs pagaidu vadītājs.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
NU ,TĀPAT AR KRIEVIEM LATVIJĀ ! TE APKĀRT VISI IR FAŠISTI ,TIKAI KRIEVIJĀ IR LABI......BET SĒŽ LATVIJĀ KĀ PIELĪMĒTI !
p
p
Labi,ka ne Pirditu.
Hei
H
Kalniņš jau nu īstais Trampa izraudzītā kandidāta atbalstītājs... Smieklīgi. Bet vienmēr jau ērti kažociņu uz otru pusi mētāt, te pa kreisi, te pa labi...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits