Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Avārijā iekļuvis Kanādas junioru līgas hokejistu autobuss, 14 bojāgājušie

Kanādā sadursmē ar kravas auto iekļuvis autobuss, ar ko vesta junioru līgas komanda Humboldt Broncos. Negadījumā gājuši bojā 14 cilvēki, vēsta ārvalstu mediji.

Autobuss ar kravas auto sadūries Kanādā, Saskačevanas provincē. Autobusā atradušies 28 cilvēki, 14 aizgādāti uz slimnīcu, bet 14, ieskaitot autobusa vadītāju, gājuši bojā.

Broncos komandā bija 24 spēlētāji vecumā no 16 līdz 21 gadam.

Komandas prezidents un Kanādas premjerministrs izteikuši līdzjūtību par notikušo.

Saskačevanas Junioru hokeja līga ir viena no Kanādas junioru hokeja sistēmas reģionālajām līgām, taču labākie jaunie spēlētāji cīnās trīs vadošajās līgās - Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL), Ontario Hokeja līgā (OHL) un Rietumu Hokeja līgā (WHL).

Parasti tie hokejisti, kuri beidz spēlēt SJHL, pāriet studēt uz ASV un Kanādas koledžām, retajam izsitoties hokeja elitē. Tomēr šajā līgā ir spēlējuši arī hokejisti, kuri vēlāk kļūst par izciliem spēlētājiem, jo šajā līgā hokeja prasmes savulaik slīpējuši tādi slaveni un pazīstami spēlētāji kā Kriss Čelioss, Rods Brindamūrs, Rons Hekstols un Glens Hals, kuri visi pēc tam kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznēm.

Šī nav pirmā traģiskā avārija ar kādu no Kanādas hokeja junioru klubiem, jo 1986.gadā satiksmes negadījumā gāja bojā četri Sviftkarentas Broncos hokejisti.

( pievienotas pēdējās trīs rindkopas)

Top komentāri

viss
v
Traģiski, puse no komandas aizgāja viņsaulē. Gaidu no ušakova līdzvērtīgu soli un 50 000 eiro Rīgas budžeta, Kanādas upuru ģimenēm!
Steve
S
Dod dievinj speku bojgajuso cilveku gjimenem tikt pari sai tragjedijai. Sitik rasistisus komentus var tljauties tikai Latvija, jo Eiropa par to butu loti nopietnas nepatiksanas ka komentetajam ta avizei.Ne pret vienu etnisku grupu ta nedrikst teikt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits