Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bijušais Google inženieris apsūdzēts komercnoslēpumu zagšanā

Bijušajam ASV tehnoloģiju uzņēmuma Google inženierim Entonijam Levandovskim otrdien tika izvirzītas kriminālapsūdzības komercnoslēpumu zagšanā no šī uzņēmuma pašbraucošo automobiļu projekta, ko viņš izdarījis pirms pāriešanas darbā uz Uber.

Ja Levandovskis tiks atzīts par vainīgu, viņam var draudēt cietumsods līdz 10 gadiem un 250 000 ASV dolāru naudassods par katru pārkāpumu, informēja federālie prokurori, kas paziņoja par šīm kriminālapsūdzībām.

"Mums visiem ir tiesības mainīt darbu, nevienam no mums nav tiesību piepildīt savas kabatas, dodoties prom," sacīja ASV prokurors Deivids Andersons, paziņojot par 33 apsūdzībām komercnoslēpumu zagšanā un to zagšanas mēģinājumā.

"Zādzība nav inovācija," viņš piebilda.

39 gadus vecais Levandovskis bija viens no grupas dibinātājiem, kura strādāja pie Google pašbraucošā automobiļa Waymo projekta, kas tagad ir struktūra Google mātesfirmā Alphabet.

Levandovskis strādāja pie šī projekta kopš 2009.gada un bija aerolāzerskenēšanas (LiDAR) komandas vadītājs, kad viņš 2016.gada janvārī aizgāja no Google bez iepriekšēja paziņojuma, teikts apsūdzību rakstā.

Viņš aizgāja no Google uz paša jaundibinātu uzņēmumu Otto, kuru vēlāk iegādājās Uber.

Apsūdzības iepriekš bija izteiktas civillietā, kurā Waymo apsūdzēja Uber komercnoslēpumu zagšanā. Šī lieta pērn tika izbeigta ar izlīgumu starp abiem uzņēmumiem.

Uber atlaida Levandovski 2017.gadā, kad abi uzņēmumi gatavojās tiesāties šajā civillietā. Waymo bija apgalvojis, ka Uber bijusi slepena noruna ar Levandovski.

Saskaņā ar otrdien izvirzītajām apsūdzībām Levandovskis pirms aiziešanas no Google bija lejuplādējis tūkstošiem datņu, tai skaitā ar LiDAR instalēšanas un testēšanas instrukcijām.

Apsūdzību raksts liecina, ka gan agrākā civillieta, gan tagadējā krimināllieta attiecas uz LiDAR – lāzerbāzētu sistēmu, kura ir ļoti svarīga, lai pašbraucošajiem automobiļiem tiktu nodrošināts to apkārtnes trīsdimensionāls attēls.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Sen jau zinams masinas kuras iebrauca cilveka puuli ir ir kontroletas un tatad sitie terror akti ir "false flag". Sis vispar bija tikai viens no 2007.g. Edwarrd Snooooeden atklajumiem. Varbut tagad nav parsteigums kapec sitie "sofer terroristi" tiek operativi nosaut pirms spej padoties un sniegt liecibu ka zaudeja kontroli pari masinai un """masina stureja sevi"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits