Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bojāgājušo skaits Dorianā pieaudzis līdz 30

Bojāgājušo cilvēku skaits viesuļvētrā Dorians Bahamu salās pieaudzis līdz 30, ceturtdienas naktī paziņojis šīs Karību jūras valsts veselības ministrs Duans Sendss.

Ministrs piebilda, ka vētras upuru skaits var vēl krietni pieaugt.

Veselības ministrija ziņoja, ka uz viesuļvētrā cietušajiem rajoniem nosūtīti helikopteri un glābšanas laivas, lai palīdzētu cilvēkiem, taču brīdināja, ka plūdi un ierobežotā pieejamība var palēnināt glābšanas darbus.

Sendss intervijā ziņu aģentūrai AP sacīja, ka bojāgājušie ir no Lielās Bahamas salas un Abako un viņu vidū ir cilvēki, kas vētrā tika ievainoti un vēlāk miruši slimnīcā.

Dorians sasniedza Bahamu salas svētdien kā piektās jeb visspēcīgākās kategorijas viesuļvētra, bet kopš tā laika ir pavājinājies un tagad ir otrās kategorijas orkāns. Viesuļvētras mala skārusi ASV Floridas štata austrumu piekrasti, gan nenodarot lielus postījumus. Orkāna centrs virzās uz ziemeļiem ziemeļrietumiem garām Dienvidkarolīnai un Ziemeļkarolīnai, vēstīja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs Maiami. 

Dorians Bahamu salās nopostījis tūkstošiem ēku, daudzviet pārtraukta elektroapgāde, sagāzti apgaismes stabi un nolauzti koki, applūdušas ielas un paralizēta satiksme.

ANO ārkārtas palīdzības koordinators Marks Loukoks, kurš trešdien bija ieradies Bahamu salās, paziņoja, ka apmēram 50 000 cilvēku Lielajā Bahamas salā un 15 000 līdz 20 000 cilvēku Abako salā steidzami nepieciešama pajumte, drošs dzeramais ūdens, pārtika un medikamenti.

ANO paziņoja, ka iegādāsies astoņas tonnas sagatavotu maltīšu un nodrošinās satelīta sakaru aprīkojumu, ģeneratorus un izveidos loģistikas centrus.

Abako ieradies Lielbritānijas karaflotes kuģis ar palīdzību, bet Lielās Bahamas salā piestājis kompānijas Royal Caribbean kruīza kuģis, kurš atvedis 10 000 maltīšu, 10 000 ūdens pudeļu un vairāk nekā 180 ģeneratorus, kā arī autiņbiksītes un kabatas baterijas.

Arī aviokompānija American Airlines ziņoja, no nosūtījusi lidmašīnu ar palīdzības kravu.

Palīgā cietušajiem uz Bahamu salām dosies arī Rodailendas zemessardze.

Abako salā lidostā sapulcējušies daži simti cilvēku, kuri viesuļvētras laikā bija palikuši salā un tagad cer tikt prom no katastrofas zonas. Ar nelielām lidmašīnām no lidostas tiek aizvesti vispirms gados veci cilvēki, cietušie un slimie, taču evakuācija notiek lēnām.

Lielās Bahamas salā glābēji cenšas attīrīt lidostas teritoriju no zariem un citām drazām. Pie veikaliem un benzīntankiem veidojas cilvēku rindas.

"Cilvēki būs bez darba mēnešiem. Viņi būs bez pajumtes, bez ēdiena," sacīja viens no salas iedzīvotājiem.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka jāsāk būvēt labāk un stiprāk, nekā būvēja Nif-nifs, un Nuf-nufs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits