Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bojāgājušo skaits virpuļvētrās ASV pieaug līdz 46

Virpuļvētrās ASV Vidējo Rietumu un Dienvidu štatos piektdien gājuši bojā 33 cilvēki, un līdz ar to šīsnedēļas tornado upuru skaits Savienotajās Valstīs pieaudzis līdz 46 cilvēkiem, sestdien paziņoja amatpersonas.

Piektdien 16 cilvēki zaudējuši dzīvību Kentuki štatā, 14 - Indianā, divi - Ohaio, bet viens - Alabamas štatā. Iepriekš šonedēļ virpuļvētrās ASV Vidējos Rietumos gāja bojā 13 cilvēki. Virpuļvētras Savienotajās Valstīs sāka plosīties otrdien.

Virpuļvētras piektdien sagrāvušas ēkas, izgāzušas kokus un nodarījušas citus postījumus. Vislielākie postījumi nodarīti Indianas štata Henrivilas un Merisvilas pilsētās, kurās ir ļoti liels sagrautu ēku īpatsvars. Katrā no šīm mazpilsētām ir apmēram 2000 iedzīvotāju.

Norauts jumts stingrā režīma cietumam netālu no Alabamas štata Hantsvilas pilsētas, taču neviens no cietuma 2100 ieslodzītajiem nav izbēdzis.

Šī gada janvārī ASV piemeklēja apmēram 95 virpuļvētras, kurās gāja bojā divi cilvēki. 2011.gadā ASV virpuļvētrās gāja bojā 545 cilvēki, kas bija lielākais bojāgājušo skaits vienā tornado sezonā kopš 1936.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits