Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ceļā uz ASV pārtverti divi kuteri ar kokaīnu miljards dolāru vērtībā

ASV tiesībsargāšanas dienestu operāciju rezultātā pagājušajā nedēļas nogalē Galapagu salu un Panamas piekrastē pārtverti divi kuteri, kas bijuši ceļā uz Savienotajām Valstīm ar miljards dolāru (542 miljonu latu) vērtām kokaīna kravām, piektdien pavēstīja drošības struktūru amatpersonas.

"Šie divi [noziedzīgo plānu] izjaukšanas gadījumi ir piemērs tam, kā starptautiskas likumsargu sadarbības rezultātā tiek apturētas transnacionālās noziedzīgās aktivitātes un peļņas gūšana no šādām aktivitātēm," Džeksonvilā, Floridā, sacīja ASV Muitas un robežu aizsardzības dienesta nacionālās gaisa drošības operāciju vadītājs Dags Gārners.

Pagājušo piektdien Gaisa spēku un jūras kājnieku komandu Muitas un robežu aizsardzības dienesta darbinieki uz ziemeļiem no Galapagu salām pamanījuši deviņu metru kuteri, ar kuru vesti 3200 kilogrami kokaīna vairāk nekā 500 miljonu dolāru vērtībā. Kad cilvēki uz kutera sapratuši, ka ir pamanīti, tie sākuši mest kokaīna saiņus ūdenī. Viņi arī "sāka mazgāt kuteri, lai likvidētu kokaīna pēdas", teikts dienesta paziņojumā.

Likumsargu helikopters izsekoja kuteri un raidīja šāvienus, lai to apturētu. Trīs aizdomās turamie aizturēti, bet kuteris nogrimis okeānā. Nākamās dienas vakarā Muitas un robežu aizsardzības dienesta darbinieki Karību jūras rietumdaļā pamanījuši trīs motoru ātrumlaivu, kas ātri pārvietojusies Kolumbijas un Panamas robežas tuvumā.

Likumsargi lūguši Panamas policiju aizturēt kuteri, kurā atradās aptuveni 2700 kilogrami kokaīna vairāk nekā 445 miljonu dolāru vērtībā.

Gaisa spēku un jūras kājnieku komandu Muitas un robežu aizsardzības dienests veic patrulēšanu plašā apvidū Karību jūrā un Klusā okeāna austrumdaļā, meklējot narkotiku pārvadātāju transportu, kas dodas uz ASV. 2012.finanšu gada laikā dienests konfiscējis vismaz 59 tonnas kokaīna 8,8 miljardu dolāru vērtībā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits