Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džīna Haspela stājusies CIP direktora amatā

Džīna Haspela pirmdien nodevusi Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora amata zvērestu, kļūstot par pirmo sievieti šajā amatā.

Viņa pavēstīja, ka CIP ir jāuzlabo savas ārvalstu valodu zināšanas, jāstiprina ārzemju partnerattiecības un jāsūta uz ārvalstīm vairāk aģentu.

"Mēs esam ārzemju izlūkdienests un mūsu darbaspēkam un prioritātēm tas ir jāatspoguļo," paziņoja Haspela.

ASV Kongresa augšpalāta Senāts ceturtdien apstiprināja Haspelu CIP direktora amatā pēc grūta nominācijas procesa, kurš bija atsācis emocionālas debates par brutālām pratināšanas metodēm šajā aģentūrā.

Senāts apstiprināja viņu ar 54 balsīm par un 45 pret. Seši demokrāti pievienojās republikāņu senatoru vairākumam, atbalstot Haspelu. Balsojumā nebija klāt republikāņu senators Džons Makeins, kurš sirgst ar smadzeņu vēzi un bija iebildis pret Haspelas kandidatūru.

Senāta republikāņu vairākuma līderis Mičs Makonels nosauca prezidenta Donalda Trampa CIP direktora amatam nominēto Haspelu par "īsto sievieti īstajā laikā".

Pirms balsojuma Makonels sacīja, ka Haspela "demonstrēja vaļsirdību, godīgumu un tiešu pieeju" visā apstiprināšanas procesā un "ir klusi ieguvusi cieņu un apbrīnu" ASV un citu valstu izlūkdienestos.

Atbalstītāji atsaucās uz 61 gadu vecās Haspelas 33 gadus ilgo darbu CIP, kur viņa kopš 2017.gada februāra bija CIP direktora vietniece.

Daļa kongresmeņu un cilvēktiesību organizācijas gan bija pret Haspelas nomināciju, jo viņa izpelnījusies kritiķu pārmetumus par teroristu pratināšanu ar radikālām metodēm.

2002.gadā Haspela pārraudzīja vienu no tā dēvētajiem CIP melnajiem objektiem jeb slepenajiem aizturēšanas centriem.

Šajā laikā divi cilvēki, par kuriem bija aizdomas, ka viņi ir Al Qaeda teroristi, atbilstoši izskanējušajām apsūdzībām esot spīdzināti.

Top komentāri

esunes
e
Nu nu.Nespīdzinās, ja? Sievietes skaitās viskrutākās spīdzinātājas.Viņas tā māk vīriešus zāģēt.Traks var palikt."Iznes musoru!" - visbriesmīgākā mocība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits