Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FIB aiztur Trampa uzticamības personu Rodžeru Stounu

Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) piektdien aizturējis ilggadējo ASV prezidenta Donalda Trampa līdzgaitnieku un bijušo padomnieku priekšvēlēšanu kampaņas laikā Rodžeru Stounu aizdomās par Trampa sakariem ar Krieviju ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, vēsta ārvalstu mediji.

Stouns arestēts Floridā, pret viņu izvirzītas kopumā septiņas apsūdzības saistībā ar aizdomām par Krievijas organizēto hakeru iejaukšanos demokrātu pārstāvju e-pastā 2016. gadā ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā. Viena apsūdzība ir par izmeklēšanas traucēšanu, piecās epizodēs viņš esot sniedzis nepatiesu informāciju, bet vēl viens pārmetums ir par liecinieku ietekmēšanu.

Apsūdzības saistītas ar ASV Demokrātiskās partijas Nacionālās komitejas datortīkla uzlaušanu 2016. gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā. Stouns tiekot apsūdzēts saistībā ar īpašā prokurora Roberta Millera izteiktajiem apgalvojumiem, ka ilggadējais Trampa līdzgaitnieks esot caurskatījis WikiLeaks nozagtos e-pastus, lai iegūto informāciju izmantotu pret Trampa oponentiem. 

Apsūdzības rakstā teikts, ka Stouns melojis Millera komandai par to, cik daudz zina par šo hakeru uzbrukumu, kā arī centies panākt, lai pārējie liecinieki maina savas liecības.

Stouns 2015. gadā aizgāja no Trampa kampaņas, bet turpināja atbalstīt Trampu cīņā par prezidenta amatu.

Apsūdzības formulējumā gan nav norādīts, kurš no kampaņas veidotājiem zināja par šīm darbībām, bet ir norādes, ka tie bijuši vēl vairāki cilvēki. 

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

zinātāja
z
Mums vajadzētu arestēt ģeneralprokuroru Kalnmajeru par melošanu.
trusis nejaukais
t
ee, vai tad izmekleeshana nav par Trampa sakariem ar krieviju? kaapeec izmekleeti un aiztureeti tiek kautkaadi citi cilveeki? aa.. zinu kaapeec, taapeec ka nu jau ir pagaajushi 2 gadi kopsh demokraati kjeerc par impiichmentu bet izmekleeshana taa aruu nav speejusi atrast jebkaadus pieraadiijumus izdomaatajai Trampa saistiibai ar iejaukshanos veeleeshanu procesaa.
jaajaa
j
...tie demokrāti tak nav normāli...un sienu Tramps tāpat uzbūvēs....:D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits