Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FIB apstiprina, ka izmeklē Trampa un Krievijas saziņu priekšvēlēšanu laikā

Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) pēta iespējamu Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā, pirmdien pirmo reizi publiski apstiprināja iestādes vadītājs Džeimss Komijs.

Sarežģītā izmeklēšana par Krievijas hakeru iejaukšanos vēlēšanu procesā turpinās, pirmdien savās liecībās Kongresā pavēstīja gan FIB, gan Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) priekšniecība.

"Mūsu secinājumos un novērtējumā par šo jautājumu nekas nav mainījies," komentējot iespējamo Krievijas iejaukšanos ASV priekšvēlēšanu procesā un ASV izlūkdienestu izmeklēšanu šajā jautājumā, teica NSA vadītājs Maiks Rodžerss. "Būtu grūti pārspīlēt šo kibernoziegumu aktivitātes vērienu un mērogu," viņš piebilda.

FIB priekšnieks Komijs pirmo reizi publiski apstiprināja, ka arī viņa vadītā iestāde izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Tas ietver jebkāda veida iespējamu Trampa kampaņas rīkotāju un Krievijas valdības aģentu saziņu.

"Tieslietu departaments man atļāvis apstiprināt, ka FIB kā daļa no pretizlūkošanas operācijas izmeklē Krievijas valdības centienus iejaukties 2016. gada prezidenta vēlēšanās," viņš teica.
 
Šī izmeklēšana ne tuvu nav beigusies un šī procesa noslēgšanos nevar prognozēt, piebildis Komijs. Viņš atzinis, ka daļa sabiedrības varētu būt neapmierināta, jo viņš vēl nevar norādīt, tieši kuru personu rīcība tiek izmeklēta, taču tas saistāms ar šīs informācijas slepenību izmeklēšanas gaitā.

Viņš arī atklāja, ka FIB rīcībā nav informācijas, kas apstiprinātu Trampa tvītos rakstīto, ka iepriekšējais prezidents Baraks Obama būtu noklausījies Trampa telefonsarunas.

Tikmēr Tramps sev raksturīgā manierē kārtējo reizi iespējamo viņa komandas un Krievijas saziņu priekšvēlēšanu laikā nodēvējis par viltus ziņām.

"Džeimss Klapers un citi apliecināja - nav nekādu pierādījumu, ka prezidents būtu slepus vienojies ar Krieviju. Šis stāsts ir viltus ziņas, un visi to zina," rakstīts Trampa Twitter kontā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits