Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Floridas naktskluba šāvēja atraitne attaisnota

Atraitne, kuras vīrs 2016.gada 12.jūnijā nošāva 49 cilvēkus naktsklubā ASV Floridas štata Orlando pilsētā, piektdien tika attaisnota viņai izvirzītās apsūdzībās saistībā ar šo uzbrukumu.

Omaru Matīnu, kurš sarīkoja uzbrukumu Orlando naktsklubam Pulse, īstenojot ASV vēsturē lielāko masu apšaudi upuru skaita ziņā, tās laikā nošāva varas iestāžu pārstāvji. Viņa atraitne Nūra Salmana 2017.gada janvārī tika aizturēta Kalifornijas štatā.

31 gadus vecā Salmana tika apsūdzēta par to, ka apzināti palīdzējusi savam vīram šī uzbrukuma sagatavošanā, kas sākusies vismaz sešas nedēļas pirms paša uzbrukuma.

Atraitni apsūdzēja arī par to, ka viņa pēc uzbrukuma apzināti maldinājusi Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklētājus un policiju Floridas štata Fortpīrsas pilsētā, kur viņa dzīvoja šī uzbrukuma laikā.

Ja Salmana būtu atzīta par vainīgu abās apsūdzībās, viņai varētu draudēt mūža ieslodzījums. Salmana sākotnēji bija apgalvojusi FIB, ka viņa mēģinājusi atturēt vīru no uzbrukuma rīkošanas un ka Matīns slikti izturējies pret viņu.

Viņas attaisnošana ir reta un nepatīkama ASV valdības sakāve terorisma lietā.

Salmana dažas stundas pēc attaisnošanas tika atbrīvota no cietuma un iekāpa automobilī, kas viņu gaidīja, neatbildot uz reportieru jautājumiem.

ASV dzimušais afgāņu imigrantu dēls Matīns telefonsarunā ar policiju uzbrukuma laikā bija paziņojis, ka ir uzticīgs Islāma valstij. Izmeklētājiem tomēr nav pierādījumu par tiešiem kontaktiem starp Matīnu un šo džihādistu grupējumu.

FIB ir nosaucis uzbrukumu Pulse, kas ir galvenokārt geju naktsklubs, par terora aktu un naida noziegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits