Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ģenerālis pretotos nelikumīgam Trampa rīkojumam dot kodoltriecienu

ASV Gaisa spēku ģenerālis Džons Haitens, kurš ir arī viena no augstākajām par valsts kodolarsenālu atbildīgajām amatpersonām, apstiprinājis, ka iebilstu pret jebkuru "nelikumīgu" prezidenta Donalda Trampa rīkojumu dot kodoltriecienu, vēsta BBC.

"Es sniedzu prezidentam padomus un ieteikumus, viņš man saka, ko darīt. Un ja tas (prezidenta rīkojums - red.) neatbildīs likumam, uzminiet, kas notiks? Es teikšu - prezidenta kungs, tas ir pretlikumīgi. Uzminiet, ko teiks prezidents? Viņš jautās, kas būtu likumīgi? Un tad mēs nāktu klajā ar versijām, ar dažādu mūsu rīcībā esošu risinājumu kombināciju, lai tiktu galā ar attiecīgo situāciju. Tieši tā tas strādā," izteicies Haitens. 

Ģenerālis arī atgādinājis: "Ja tu izpildi pretlikumīgu pavēli, tevi ieliks cietumā. Tevi var ielikt cietumā uz visu atlikušo mūžu."

Ģenerālis ar šiem izteikumiem nācis klajā neilgi pēc tam, kad vairāki ASV senatori pauda bažas, ka Tramps kādā situācijā varētu "dot bezatbildīgu rīkojumu veikt kodoltriecienu". 

Jāatgādina, ka ASV un Ziemeļkorejas savstarpējai kareivīgajai retorikai esot pēdējo gadu augstākajā punktā, Tramps brīdinājis, ka Savienotajām Valstīm var nākties pilnībā iznīcināt Ziemeļkoreju, ja tā turpinās draudēt ASV un sabiedrotajiem reģionā - Japānai un Dienvidkorejai. Phenjana teju nekad nepaliek atbildi parādā un nāk klajā ar līdzvērtīgiem draudiem likt lietā militāru spēku.

Top komentāri

breksis
b
Lídz smieklígumam to demokrátu méginájumi nomelnot Trampu. :)
armija kā bērnudārzs
a
Tālāk. Lai kļūtu par cilvēku, kas var interpretēt likumus, tas ir, juristu, ir jāiegūst attiecīga augstākā izglītība un darba pieredze. ASV tiek ievazāts ''labākais'' pēcpadomju tikums - katrs iedomājas, ka var interpretēt likumus un pieņemt spriedumus, kā tie pielietojami!
reptilis
r
...nu,re pat Krievijas spiegiem nav jāvāc ziņas...ģenerāļi paši slepenu informāciju izmuld:(((...šāds ""ģenerālis"" ar steigu būtu jāatbrīvo no amata.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits