Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Irānas ģenerālis nogalināts pēc Trampa norādījuma

Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Kasems Sulejmani, kurš piektdien gāja bojā raķešu uzbrukumā Bagdādes lidostai, ir nogalināts pēc ASV prezidenta Donalda Trampa norādījuma, paziņoja ASV Aizsardzības ministrija.

"Pēc prezidenta norādījuma ASV armija ir īstenojusi apņēmīgu aizsardzības akciju, lai aizstāvētu ASV personālu ārvalstīs, nogalinot Kasemu Sulejmani," teikts Pentagona paziņojumā.

"Ģenerālis Sulejmani aktīvi izstrādāja plānus uzbrukt amerikāņu diplomātiem un karavīriem Irākā un visā reģionā. Ģenerālis Sulejmani un viņa Kudsas spēki bija atbildīgi par simtiem amerikāņu un koalīcijas karavīru nāvi un vēl tūkstošiem ievainošanu."

"Ģenerālis Sulejmani arī apstiprināja uzbrukumus ASV vēstniecībai Bagdādē, kas notika šonedēļ," teikts Pentagona paziņojumā. 

Pēc ziņas par Sulejmani nāvi Tramps publicēja tviterī ASV karoga attēlu bez sīkāka paskaidrojuma.

Jau ziņots, ka uz Bagdādes starptautisko lidostu piektdien tika izšautas vismaz trīs raķetes, nogalinot astoņus cilvēkus un aizdedzinot automašīnas. Starp nogalinātajiem ir Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss.

Hashed al Shaabi paziņoja, ka Sulejmani un Muhandiss "tika nogalināti ASV triecienā, kas bija vērsts pret viņu automobili uz Bagdādes starptautiskās lidostas ceļa".

Hashed al Shaabi ir šiītu bruņoto vienību tīkls, no kurām daudzas ir tuvās attiecībās ar Teherānu, un šīs vienības ir oficiāli inkorporētas Irākas valsts drošības spēkos. Tā vadītāja vietnieks Muhandiss ir bijis iekļauts ASV melnajā sarakstā.

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Ko Irānas ģenerālis meklēja Bagdādē?
jautājums
j
Vakar nekādu īpašu svētku nebija, ko jūs te visi pohaini un atslēgtām smadzenēm komentējat. Salāpieties labāk un paguliet.
Endzelīns
E
Tramps - bramanis ! (lietot no krievu v. ievazātā malacis/moloģec vietā)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits