Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izjokotais republikānis Mūrs no skandalozā komiķa Koena grib piedzīt 95 miljonus dolāru

Republikāņu pārstāvis Rojs Mūrs, kurš bijis Alabamas štata Augstākās tiesas vadītājs un neveiksmīgi kandidēja uz vietu ASV Senātā, par iespaidīgu summu iesūdzējis tiesā skandalozo komiķi Sašu Baronu Koenu pēc tam, kad Koens viņu visai skarbi izjokoja savā jaunajā satīriskajā raidījumā Who is America? (Kas ir Amerika?), ziņo CNN.

Koens, kurš raidījumā iejūtas dažādos tēlos un intervē cilvēkus, viņiem pašiem nezinot, ka šis ir satīriskas ievirzes raidījums un viņi tiek izāzēti, Roju Mūru netieši apvainojis seksuālos noziegumos. Koens iejutās Izraēlas drošībnieka Erana Morada ādā un intervijā ar Mūru apgalvoja, ka Izraēla ir izgudrojusi nelielu ierīci, kas "spēj noteikt, vai cilvēks ir dzimumnoziedznieks - pedofils". 

Demonstrējot Mūram izdomāto ietaisi, kas atgādināja nelielu metāla detektoru, kādi ierasti ir lidostu drošībnieku ekipējumā, tā sāka pīkstēt, proti, it kā norādot uz Mūra vainu dzimumnoziegumos. "Izraēlas drošībnieks" Koens tad ietaisi izmēģināja uz sevis, un tā nepīkstēja. Viņš Mūram norādīja, ka "tā noteikti ir tehniska ķibele", bet, pavēršot izdomāto detektoru pret Mūru, tas atkal iepīkstējās. Tādējādi Koens centās izsmiet Mūru par pērn pret viņu vērstajām apsūdzībām - Mūru apvainoja seksuālā vardarbībā, tostarp pedofilijā. Mūrs visas apsūdzības noraidījis.

Drīz pēc tam Mūrs viltus interviju pārtrauca un devās prom.

Nu viņš un viņa sieva Koenu, kabeļtelevīzijas kanālu Showtime, kurš pārraida Who Is America, un telekanāla mātes kompāniju CBS sūdz tiesā par neslavas celšanu, apzinātu emocionālā kaitējuma nodarīšanu un maldināšanu (uzdošanos par citu personu intervijas laikā). Mūru pāris cer piedzīt vairāk nekā 95 miljonus ASV dolāru. 

"Saša Barons Koens, kurš ir ne tikai zemisks, bet arī viltvārdis, nu kopā ar Showtime un CBS tiks saukti pie atbildības," komentējis Mūru advokāts Lerijs Klejmans.

Šobrīd apsūdzētā puse - CBS un Koena pārstāvji - uz CNN jautājumiem vēl nav atbildējuši.

Koens savos raidījumos nereti ir ārkārtīgi provokatīvs, un pēc vienas no Who is America epizodēm, kurā viņš, atkal uzdodoties par Izraēlas drošībniekuDžordžijas štata parlamenta apakšpalātas deputātam Džeisonam Spenseram it kā mācīja paņēmienus, kā atvairīt teroristu uzbrukumu. Tie iekļāva gan dažādas nepiedienīgas darbības, gan rasistisku saukļu lietošanu. Pēc šīs sērijas pārraidīšanas televīzijā Spensers nolika mandātu.

Top komentāri

M
M
Nu, re, Artusam vēl ir, kur augt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits