Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Iznīcinātāja avāriju ASV Virdžīnijas štatā izraisījušas "tehniskas problēmas"

Par ASV iznīcinātāja F/A-18 nokrišanas uz dzīvojamajām mājām Virdžīnijabīčas (Virginia Beach) pilsētā ASV austrumu piekrastē cēloni, atbilstoši sākotnējai versijai, kļuvušas tehniskas problēmas, vēsta aģentūra AFP.

Ar šādu paziņojumu piektdienas, 6. aprīļa vakarā (pēc vietējā laika) nāca klajā ASV Jūras karaspēka (JKS) kapteinis Marks Vaisgerbers (Mark Weisgerber). Kādas tieši problēmas izraisījušas avāriju, pagaidām nav noskaidrots, tomēr tieši šo neminēto tehnisko problēmu dēļ lidmašīnas pilotiem „piespiedu kārtā” nācies katapultēties drīz vien pēc pacelšanās.

ASV JKS pārstāvis tāpat precizēja, ka iznīcinātājā, kas patstāvīgi dislocēts Ošeanas bāzē, atradās māceklis un pieredzējis instruktors. Viens no pilotiem tika hospitalizēts, tomēr viņa dzīvībai nekas nedraud. Otrs pilots tāpat tika nogādāts slimnīcā, tomēr atstāja to pēc medicīniskās apskates beigām.

Kā paziņojušas Virdžīnijabīčas pilsētas varas iestādes, lidmašīnas avārijas rezultātā cietuši deviņi cilvēki, ieskaitot pilotus. Tajā pašā laikā vietējās slimnīcas Sentara Virginia Beach General Hospital pārstāvji paziņoja, ka pie slimnīcā nogādāti septiņi cietušie, ieskaitot pilotus. Seši cilvēki pēc palīdzības sniegšanas to atstājuši, medicīnas iestādē palicis tikai viens no pilotiem.

Tikmēr Virdžīnijas štata gubernators Bobs Makdonnells (Bob Mcdonnell) intervijā CNN nosauca faktu, ka lidmašīnas nokrišanas dzīvojamo māju rajonā rezultātā neviens nav gājis bojā, par „Lielās piektdienas brīnumu”.

Lidmašīnas avārijas rezultātā nodarītie materiālie zaudējumi vēl nav novērtēti. Kā paziņojuši pilsētas avārijas dienesti, spēcīgā ugunsgrēkā, kas izraisījās iznīcinātāja nokrišanas vietā, ievērojami bojāti aptuveni 40 apartamenti.

Līdzīgs incidents, atgādina aģentūra Associated Press, notika 2008.gada decembrī, kad ASV Gaisa karaspēka iznīcinātājas F/A-18 nokrita dzīvojamo māju rajonā Sandjego piepilsētā. Avārijas rezultātā nodega divas dzīvojamās mājas, četri cilvēki gāja bojā. Pilots paspēja katapultēties.

Toreiz par avārijas cēloni tāpat tika nosauktas tehniskas problēmas, tomēr komisija, kas izmeklēja atgadījumu, nonāca pie secinājuma, ka daļa vainas gulstas uz pilotu – mācekli, kurš atradās pie lidmašīnas stūres, un pieņēmis virkni nepareizu lēmumu, kā arī uz Miramaras armijas bāzes dispečeriem, kuri bija devuši pilotam neprecīzus norādījumus.

ASV Federālā tiesa toreiz uzlika valdībai par pienākumu izmaksāt lidmašīnas avārijas rezultātā Sandjego piepilsētā bojā gājušo cilvēku tuviniekiem kompensāciju 18 miljonu dolāru apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits