Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Kopš 2010. gada darbam Mar-a-Lago kūrortā pieteikušies aptuveni 300 amerikāņi, no kuriem darbu dabūjuši vien 17

Kad vārdi nesaskan ar darbiem: Trampa Floridas rezidencē priekšroka ievestam darbaspēkam

ASV prezidents Donalds Tramps nekad nelaiž garām iespēju publiski paust savas simpātijas pret ASV strādnieku šķiru un vismaz vārdos aizstāvēt amerikāņu strādnieku intereses. Tomēr tad, kad runa ir par paša saimniecību, vārdi ar darbiem, šķiet, ne vienmēr saskan. Proti, Trampa Floridas rezidencē un golfa klubā Mar-a-Lago atkal meklēs darbaspēku no ārvalstīm, vēsta vairāki ASV mediji.

Izdevums Usa Today ziņo, ka atbildīgajam valdības departamentam par Trampa Dienvidu Balto namu dēvētais kūrorts iesniedzis prasību nodrošināt papildu 61 H-2B tipa vīzu, kas paredzētas ārzemniekiem, kuri ASV tiks nodarbināti uz noteiktu laiku darbos, kas nav saistīti ar lauksaimniecību. 

Konkrētajā gadījumā Mar-a-Lago kūrortā sezonas noslogotākajos mēnešos trūkst pavāru un viesmīļu. Jau janvārī Trapa Floridas rezidence pieprasīja nodrošināt 70 H-2B tipa vīzas, arī pavāriem, viesmīļiem un apkopējiem.

Jāuzsver, ka darba devējam, kurš pieprasa nodrošināt H-2B vīzas ārvalstniekiem, jāpierāda, ka minētajam darbam nebija iespējams atrast kvalificētus, strādāt gribošus un spējīgus ASV pilsoņus". Nosacījumi paredz, ka vīzu izdevumi jāapmaksā darba devējam, kā arī paredz atalgojuma grīdu - šajā gadījumā ne mazāk kā 12,68 dolārus stundā viesmīļiem un ne mazāk kā 13,31 dolāru stundā pavāriem. Tāpat noteikts, ka ārvalstnieku nolīgšana nedrīkst negatīvi ietekmēt tur strādājošos ASV pilsoņus un viņu atalgojumu, proti, nav pieļaujams samazināt algas citiem tikai tāpēc, ka ārvalstnieki ir gatavi strādāt par minimālo likmi.

Nav gan publiski paziņots, cik no pieprasītajām vīzām Trampam piederošajam kūrortam nodrošinās.

Tramps, kurš allaž vārdos iestājas par amerikāņu strādniekiem, jau savulaik izprašņāts par Mar-a-Lago kūrorta praksi nolīgt nepilsoņus, un atbildējis, ka "sadabūt darbiniekus noslogotākajā sezonā ir teju neiespējami. [..] Darbs ir uz dažiem mēnešiem, maksimums, pieciem mēnešiem. Cilvēki nevēlas īstermiņa darbu, tāpēc ir ļoti grūti atrast darbiniekus. Citas viesnīcas dara to pašu."

Tomēr 2016. gadā izdevums The New York Times ziņoja, ka laika posmā no 2010. gada darbam Mar-a-Lago pieteikušies 300 amerikāņi, no kuriem darbu dabūjuši vien 17.

Top komentāri

Es ar
E
Vajag maksāt savējiem normālas algas, tad nekas netrūks.
krievfašistu mēslam
k
Ej dirst raimonds
Amizanti
A
Vispār jau pabriesmīgi, kā tam Trampam tiek uzbrukts visos iespējamos veidos. Un šajā gadījumā kārtējo reizi pilnīgi falši - Trams iestājas nevis pret imigrantiem, bet pret nelegālo imigrāciju un ar to saistīto noziedzību! Pieļauju, ka viņa rezidencē nav neviena nelegālā imigranta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits