Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalifornija kļuvusi par ASV štatu ar vislielāko Covid-19 gadījumu skaitu

Kalifornija trešdien paziņoja, ka ir kļuvusi par ASV štatu ar vislielāko Covid-19 gadījumu skaitu, apsteidzot Ņujorku. Štata veselības aizsardzības amatpersonas pavēstīja, ka Kalifornijā ir reģistrēti 413 576 inficēšanās ar jauno koronavīrusu gadījumi, un 7870 no inficētajiem ir miruši.

Kopējais inficēšanās gadījumu skaits Kalifornijā ir par apmēram 4700 gadījumiem lielāks nekā Ņujorkas štatā, kurš pavasarī bija kļuvis par ASV koronavīrusa krīzes epicentru.

Ņujorkas štats vēl arvien ir pirmajā vietā ASV pēc nāves gadījumu skaita, kas saistīti ar Covid-19, un tajā reģistrēti pavisam 25 068 šādi nāves gadījumi. Pēdējos divos mēnešos Ņujorkas štatā inficēšanās gadījumu skaits un nāves gadījumu skaits gan pieaug lēnāk nekā pirms tam. 

Amatpersonas uzsvēra, ka skaitļu salīdzināšanā ir jāņem vērā fakts, ka Kalifornija ar 40 miljoniem iedzīvotāju ir pirmajā vietā ASV pēc iedzīvotāju skaita. Ņujorkas štata iedzīvotāju skaits ir vairāk nekā divas reizes mazāks.

Kalifornijas štata gubernators Gevins Ņūsoms trešdien paziņoja, ka inficēšanās gadījumu skaita straujo pieaugumu var izskaidrot ar galveno ekonomikas nozaru atkalatvēršanu.

Pēdējās 24 stundās štatā tika reģistrēti 12 807 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir jauns rekords. 

Kalifornijā ir dramatiski pieaudzis arī hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits. Pirmdien slimnīcās bija vairāk nekā 7000 šādu pacientu, un vairāk nekā 2000 bija intensīvajā aprūpē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits