Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Uguns nopostītajās vietās paveras karadarbības zonai līdzīga aina

Kalifornijas ugunsgrēku traģiskā bilance: 50 upuri un 9235 būves

Postošajos savvaļas ugunsgrēkos Kalifornijas ziemeļos bojā gājuši jau 48 cilvēki un iznīcinātas 8800 ēkas, liecina ārkārtas dienestu aplēses. Savukārt štata ziemeļos, kur netālu no Losandželosas arī izcēlies plašs savvaļas ugunsgrēks, par upuriem kļuvuši vēl divi cilvēki, bet liesmas nopostījušas vēl 435 būves.

Šis ugunsgrēks jau kļuvis par štata vēsturē upuru ziņā vispostošāko, un otrdien turpināja pieņemties spēkā. Periodiska vēja norimšana uz brīdi atvieglo ugunsdzēsēju darbu, jo liesmas tik strauji vairs neizplatās, tomēr aizvien, vējam atkal pieņemoties spēkā, glābšanas darbi ir smagi un bīstami.

Arī meteorologi ar labiem jaunumiem nevar iepriecināt - šobrīd prognozes liecina, ka lietus varētu līt tikai Pateicības dienā, proti, 22. novembrī.

Ugunsdzēsējiem ļoti smags ir bijis viss aizvadītais mēnesis - pēdējo 30 dienu laikā Kalifornijā glābēji devās dzēst vairāk nekā 500 savvaļas ugunsgrēkus. Vēl aizvadītajā nedēļā izdega teritorijas, kuru platība pielīdzināma lielpilsētu Čikāgas un Bostonas kopējai platībai, aplēsusi Kalifornijas mežsaimniecības un ugunsdrošības aģentūra Cal Fire.

Pagaidām nav skaidri zināms, kas bijis cēlonis postošajiem ugunsgrēkiem, tomēr pirmās versijas jau parādījušās. Tiek izmeklēti divi gadījumi, kad neilgi pirms ugunsgrēku sākuma divas elektroapgādes kompānijas ziņojušas par tehniskām problēmām. Tiek izmeklēts, vai pie liesmu sākšanās varētu būt vainojama kļūme elektroapgādes infrastruktūrā. 

Šobrīd dzēšanas darbos iesaistīti vairāk nekā 8000 glābēju, tostarp no vairākiem kaimiņu štatiem.

Top komentāri

TrollisJT
T
Es nesaprotu... ASV grib ieviest kārtību visā pasaulē, kas ir saprotami. Visi uzskata, ka ASV ir spēcīgākā valsta pasaulē ar spēcīgāko armiju...OK! Kāpēc pasaules spēcīgākā valsts nevar nodzēst savā valstī kaut kādu tur ugunsgrēku??? Iet bojā cilvēki tādā skaitā, kā teroristu uzbrukumā, iet bojā cilvēku īpašumi... neviens neko nevar padarīt! What a shit?
Neslāvs
N
Vai tik 'amerikanci' nav šo nelaimju izraisītāji ?...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits