Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kanāda uzņems 1200 Irākas bēgļus, galvenokārt jezīdus

Kanāda sāks izmitināt 1200 bēgļus, galvenokārt jezīdus, kas izdzīvojuši grupējuma Islāma valsts bruņotā kampaņā pret reliģiskajām minoritātēm Irākas ziemeļos, otrdien paziņoja Kanādas amatpersonas.

Kanādas valdība paredz, ka šajā bēgļu grupā pārsvarā būs jezīdu etniskās un reliģiskās minoritātes locekļi, amatpersonas sacīja preses konferencē Otavā.

"Mūsu valdība ir apņēmusies piedāvāt aizsardzību Islāma valsts [terorā] izdzīvojušajiem, un mēs esam apņēmušies veltīt nepieciešamo laiku, lai to pareizi izdarītu," reportieriem Otavā sacīja Kanādas imigrācijas ministrs Ahmeds Husens, kurš pats ir bijušais somāliešu bēglis.

"Mūsu operācijas mērķis ir atvest uz Kanādu visvairāk apdraudētos un sniegt viņiem atbalstu un pakalpojumus, kas viņiem vajadzīgs, lai rastu jaunas mājas un sāktu jaunu dzīvi šeit," ministrs piebilda.

Ir gaidāms, ka līdz trešdienai ieradīsies apmēram 400 valdības atbalstītu bēgļu. 120 dienas pirms tam Kanādas parlamenta apakšpalāta Kopienu palāta vienbalsīgi aicināja valdību ievest valstī jezīdu bēgļus, sacīja Husens.

Kopienu palāta toreiz atzina, ka Islāma valsts īsteno genocīdu pret jezīdu tautu un tur gūstā daudzas jezīdu sievietes un meitenes kā seksa verdzenes.

Husens sacīja, ka patvērums tiks piedāvāts ne tikai jezīdu sievietēm un meitenēm, bet arī zēniem, kas kļuvuši par Islāma valsts upuriem.

Irākas jezīdu atvešana atšķirībā no daudz reklamētās sīriešu bēgļu uzņemšanas tiek veikta slepenībā, lai aizsargātu izmitināto bēgļu privātumu un Irākas ziemeļos strādājošo Kanādas amatpersonu drošību. Ir gaidāms, ka tā izmaksās valstij 28 miljonus Kanādas dolāru (20 miljonus eiro).

Top komentāri

Turandota
T
Tikai Kanadas vadibai siem migrantiem, begliem ir skaidri japasaka, ka savu religiju, lupatas ap galvu lai atstaj Iraka, un, ja velas dzivot Kanada tad lai pienem Kanadas pilsonu dzives veidu, kulturu un ari ja grib dievam lugties, ari religiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits