Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

Kerijs: ASV neiebilst pret Krievijas uzlidojumiem Sīrijā, bet Asadam jāaiziet

Savienotās Valstis neiebilst pret Krievijas gaisa uzlidojumiem Sīrijā, ja tie vērsti pret teroristu organizāciju Islāma valsts, bet uzskata, ka Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam ir jāatkāpjas, trešdien paziņojis ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Kerijs uzrunāja ANO Drošības padomi pāris stundas pēc tam, kad Krievija veica savus pirmos gaisa uzlidojumus Sīrijā.

Viņš sacīja, ja ASV neiebildīs pret Krievijas darbībām, ja tās patiesi vērstas pret Islāma valsti, un ir gatavas uzturēt sakarus ar Krieviju, lai izvairītos no nejaušām sadursmēm kaujas laukā, bet Savienotās Valstis nepieļaus, ka cīņa pret džihādistiem pārvēršas atbalsta sniegšanā Asadam.

Kerijs arī sacīja, ka ASV ar bažām uztvertu faktu, ka Krievijas lidmašīnas veic uzlidojumus rajoniem, kuros nav Islāma valsts un ar Al Qaed" saistītu mērķu.

"Tāda veida uzlidojumi liktu apšaubīt Krievijas patiesos nolūkus," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Krievijas parlamenta augšpalāta trešdien atbalstīja Putina lūgumu par Krievijas karaspēka izmantošanu Sīrijā un Krievijas lidmašīnas jau veikušas pirmos gaisa uzlidojumus, par kuru mērķiem gan pienāk pretrunīga informācija.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka uzlidojumi veikti Islāma valsts mērķiem, tostarp kara tehnikai, sakaru mezgliem, transportlīdzekļiem un ieroču noliktavām, bet Sīrijas politiskā opozīcija, ko atbalsta Rietumi, apgalvo, ka Krievijas uzlidojumos gājuši bojā civiliedzīvotāji un cietuši apgabali, kurus nekontrolē Islāma valsts.

Arī Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss žurnālistiem Ņujorkā sacīja, ka Krievijas veiktie pirmie uzlidojumi Sīrijā varētu nebūt bijuši vērsti pret Islāma valsti.

Tikmēr ASV aizsardzības resora amatpersona pavēstīja, ka Krievijas uzlidojumi bija vērsti pret opozīcijas spēkiem, nevis Islāma valsti, kā to apgalvo Krievija.

Kerijs sacīja, ka Vašingtona ir informējusi Krieviju par gatavību pēc iespējas ātrāk rīkot sarunas par uzlidojumiem Sīrijā, bet uzsvēra, ka ASV un koalīcija turpinās iesāktās operācijas pret Islāma valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits