Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ķīnā, iespējams, vēl viens bojāgājušais Tesla autopilota režīma kļūdas dēļ

Ķīnā vīrietis gājis bojā, iespējams, elektroautomobiļa Tesla Model S autopilota režīma kļūdas dēļ, vēsta ārvalstu mediji.

Tiek uzskatīts, ka 23 gadus vecais vīrietis, kurš Teslu aizņēmies no tēva, tieši autopilota sistēmas kļūdas dēļ ietriecies ceļa pretējā pusē stāvošā ielu tīrīšanas auto un no gūtajām traumām gājis bojā. Policija nav guvusi apliecinājumu, ka vīrietis būtu centies bremzēt, lai mēģinātu novērst sadursmi.

Izrādās, ka incidents netālu no Honkongas noticis jau 20. janvārī, taču publiski šī informācija kļuvusi zināma tikai pašlaik.

Ja patiešām izrādīsies, ka avāriju izraisījusi autpilota sistēmas kļūda, šis būs jau otrais gadījums, kad kāda cilvēka nāvē vainojama tieši šī pagaidām diezgan retā aprīkojuma liksta. ASV šā gada jūnijā, avarējot ar Teslu, gāja bojā 40 gadus vecais Ohaio štata Kantonas iedzīvotājs Džošua Brauns. Šī avārija notika 7.maijā Floridas štata Villistonā, kad viņa automašīnas kameras nespēja atšķirt gaišās debesis no balta traktora ar piekabi sāna, kas veica kreisā pagrieziena manevru, un tādēļ automašīna neaktivizēja automātiskās bremzes, liecina ASV valdības dati un Tesla izplatītais paziņojums. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits