Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ķīna pieprasa pārtraukt ASV izlūklidmašīnu aktivitātes netālu no tās krastiem

Ķīna ir pieprasījusi pārtraukt ASV izlūklidmašīnu aktivitātes netālu no tās krastiem pēc tam, kad Vašingtona bija paziņojusi, ka Ķīnas iznīcinātāji Dienvidķīnas jūrā veikuši "nedrošu" ASV izlūklidmašīnas pārtveršanu.

"Jānorāda, ka ASV militārās lidmašīnas bieži veic izlūkošanu Ķīnas piekrastes ūdeņos, nopietni apdraudot Ķīnas jūras drošību," reportieriem pavēstīja Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Huns Lei Huns.

"Mēs pieprasām, lai Savienotās Valstis nekavējoties pārtrauc šāda veida tuvo izlūkošanu, lai izvairītos no šāda veida incidentu atkārtošanās," viņš paziņoja.

Ministrijas pārstāvis arī noliedza Vašingtonas pausto, ka ASV izlūklidmašīnas pārtveršana būtu bijusi nedroša.

ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons) ceturtdien paziņoja, ka otrdien divi Ķīnas iznīcinātāji starptautiskajā gaisa telpā virs Dienvidķīnas jūras ir veikuši nedrošu ASV izlūklidmašīnas pārtveršanu.

Ķīna Dienvidķīnas jūrā esošās teritorijās, uz kurām pretenzijas piesaka arī citas reģiona valstis, pēdējā laikā būvē mākslīgas salas, nostiprinot reģionā arī savu militāro klātbūtni, būvējot skrejceļus un izvietojot radaru sistēmas.

Vašingtona vaino Ķīnu par šo teritoriju militarizāciju, savukārt Pekina kritizē Vašingtonu par tās karakuģu klātbūtni šajos ūdeņos un militārajām mācībām Āzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits