Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Klintone izsaukta sniegt liecības Kongresā

ASV Kongresa komisija, kas izmeklē 2012.gada uzbrukumu Savienoto Valstu diplomātiskajai misijai Bengāzī, Lībijā, ceturtdien izsaukusi bijušo valsts sekretāri Hilariju Klintoni sniegt liecības maijā divās publiskās sēdēs.

Bengāzī komitejas priekšsēdētājs Trejs Gaudijs nosūtījis vēstuli prokuroram Klintones jautājumā, pieprasot, lai viņa piedalās sēdē 18.maija nedēļā. Precīzs sēdes datums vēl nav noteikts.

Klintone paziņojusi par apņemšanos kandidēt 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, tomēr viņai acīmredzot uz kādu laiku nāksies pārtraukt kampaņas pasākumus, lai sniegtu liecības Kapitolija kalnā.

Vispirms viņai būs jāsniedz liecības par to, ka laika posmā no 2009. līdz 2013.gadam, kad viņa bija ASV valsts sekretāre, viņa izmantojusi tikai un vienīgi privātu e-pastu un serveri.

Ja sākotnējā iztaujāšanā e-pastu lietā tiks gūta pārliecība, ka sabiedrības zināšanas šajā jautājumā "ir pilnīgas", komiteja noteiks datumu publiskai sēdei Bengāzī uzbrukuma lietā, norādīja kongresmenis Gaudijs, piebilstot, ka šai sēdei jānotiek ne vēlāk kā 18.jūnijā.

Uzbrukumā ASV misijai Bengāzī tika nogalināti četri amerikāņi, arī Savienoto Valstu vēstnieks Kristofers Stīvens.

Klintone tolaik ieņēma valsts sekretāres amatu. Republikāņi viņai pastāvīgi pārmet nevērību, reaģējot uz uzbrukumiem, kā arī mēģinājumus slēpt terorisma iezīmes, kas bija jaušamas uzbrukumā.

Klintone Bengāzī notikumu lietā Kongresā jau ir sniegusi liecības 2013.gada janvārī, un demokrāti uzskata, ka Kongresa izmeklēšana ir republikāņu mēģinājums radīt šķēršļus demokrātu vadošās Baltā nama kandidātes kampaņai.

Demokrāti trešdien deva prettriecienu republikāņiem, gaismā nākot ziņām, ka Gaudija komanda Bengāzī izmeklēšanu varētu arī nepabeigt līdz 2016.gadam, kad prezidenta vēlēšanu kampaņa jau noritēs pilnā sparā.

"Jau ir notikusi 21 Kongresa iztaujāšanas sēde, ir bijuši pieci neatkarīgi un abu lielo partiju ziņojumi, trīs gadus vecās traģēdijas izmeklēšanai ir iztērēti miljoni nodokļu maksātāju dolāru," sacīja Klintones kampaņas vadītājs Džons Podesta.

"Šī izmeklēšana tagad būs ilgāka nekā Irānas-pretspēku lietas, Kenedija slepkavības, Votergeitas un 11.septembra [teroraktu] izmeklēšanas," viņš uzsvēra.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits