Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Klintone un Baidens kritizē Romnija nostāju Krievijas jautājumā

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone un viceprezidents Džo Baidens svētdien pauduši nopēlumu vadošā republikāņu prezidenta amata kandidāta Mita Romnija nostājai Krievijas jautājumā, kurš teicis, ka Maskava Vašingtonai patlaban ir "ģeopolitiskais ienaidnieks numur viens".

"Es uzskatu, ka tā ir novecojusi pieeja - raudzīties pagātnē, tā vietā, lai būtu reālistiski un ar skaidru prātu novērtētu, kādos jautājumus mēs [ar Krieviju] esam vienisprātis un kādos ne," svētdien telekanālam CNN sacīja Klintone.

"Daudzos jautājumos, kurus mēs cenšamie atrisināt, Krievija ir mūsu sabiedrotais," sacīja valsts sekretāre, minot, piemēram, spriedzi ap Irānu un tās kodolprogrammu.

Savukārt Baidens, kritizējot Romnija izteikumus, pauda šaubas par republikāņu pretendenta informētību ārpolitikas jautājumos. "Viņš uzvedas tā, it kā Aukstais karš joprojām turpinātos. Jā, mums ir domstarpības ar Krieviju, bet viņi [krievi] ir vienoti nostājā pret Irānu. Caur Krievijas teritoriju iet viens no diviem maršrutiem, pa kuriem mēs nogādājam kravas mūsu karavīriem Afganistānā," sacīja Baidens.

Pagājušajā nedēļā, komentējot iepriekš Seulā notikušo ASV un Krievijas prezidentu tikšanos, Romnijs telekanālam CNN sacīja: "Šodien Krievija, un nevis Irāna vai Ziemeļkoreja, ir ASV ģeopolitiskais ienaidnieks. Tā vienmēr atbalsta vissliktākos pasaulē."

"Krievija uz pasaules skatuves ir nedraudzīgs tēls. Tas, ka prezidents cenšas panākt lielāku elastīgumu attiecībās ar Krieviju, vēl arī ņemot vērā, ka viņam nav ko teikt amerikāņu tautai par attiecībām ar Krieviju, tā ir ļoti bīstama zīme. Es par to esmu ļoti, ļoti satraukts. Tā ir Krievija, tā bez jelkādiem jautājumiem ir mūsu ģeopolitiskais ienaidnieks numur viens," sacīja Romnijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits