Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Klintone uzskata, ka jaunā FIB izmeklēšana nemainīs agrākās izmeklēšanas slēdzienu

ASV demokrātu Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone piektdien paziņoja, ka ir "pārliecināta" par to, ka Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) atsāktā izmeklēšana e-pasta lietā nemainīs agrākās izmeklēšanas slēdzienu.

Hilarija Klintone piektdien norādījusi, ka FIB atsāktā izmeklēšana par to, ka viņa valsts sekretāra amatā lietojusi privātu e-pasta serveri, nemainīs agrākās FIB izmeklēšanas slēdzienu, ka viņai nav jāizvirza kriminālapsūdzības.

"Amerikāņu tauta ir pelnījusi nekavējoties uzzināt visus faktus pilnībā," sacīja Klintone, sniedzot pirmos komentārus pēc FIB piektdienas paziņojuma, ka tas atsāks izmeklēšanu, jo ir uzietas jaunas e-pasta vēstules, "kas, pēc visa spriežot, attiecas uz lietu".

FIB piektdien apliecināja ASV likumdevējiem, ka ir atsācis izmeklēšanu par Klintones e-pasta vēstulēm, kas nosūtītas laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāra amatu. FIB spers "pienācīgus izmeklēšanas soļus", lai noskaidrotu, vai jaunuzietajos e-pastos ir slepena informācija, "kā arī, lai izvērtētu to svarīgumu attiecībā uz izmeklēšanu", sacīja FIB direktors Džeimss Komijs.

"[Federālajam izmeklēšanas] birojam ir jāizskaidro šī attiecīgā problēma, lai kāda tā būtu, bez jebkādas vilcināšanās," Klintone piebilda steigšus sarīkotā īsā preses konferencē Aiovas štata galvaspilsētā Demoinā.

Klintone paziņoja, ka FIB direktors Komijs "ir sacījis, ka viņš nezina, vai viņa vēstulē [likumdevējiem] minētās e-pasta vēstules ir svarīgas vai nav".

"Esmu pārliecināta, ka tās, lai kādas tās būtu, nemainīs jūlijā panākto slēdzienu" par kriminālapsūdzību neizvirzīšanu, teica Klintone.

"Mums ir 11 dienas līdz, varbūt, vissvarīgākajām nacionālajām vēlēšanām mūsu mūžā," sacīja Klintone.

"Mēs nezinām faktus, tāpēc mēs aicinām FIB publiskot visu informāciju, kas tam ir," teica Klintone.

Laikraksts New York Times ziņoja, ka jaunuzietās e-pasta vēstules tika atrastas pēc tam, kad FIB aģenti konfiscēja elektroniskās ierīces, kuras bija lietojuši Klintones tuvākā palīdze Huma Abedina un viņas vīrs Entonijs Veiners.

Pret bijušo demokrātu kongresmeni Veineru pašlaik notiek FIB izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām, ka viņš sūtījis seksuālus paziņojumus 15 gadus vecai meitenei.

Telekanāls NBC News ziņoja, ka Abedina sūtījusi Klintonei e-pasta vēstules no Veineram piederoša klēpjdatora.

"Mēs esam dzirdējuši šīs baumas. Mēs nezinām, kam ticēt. Esmu pārliecināta, ka būs vēl vairāk baumu," sacīja Klintone, kad viņai tika jautāts par šīm mediju ziņām.

"Tāpēc FIB ir pienākums pateikt mums, par ko viņi runā," piebilda Klintone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits