Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Klintone valsts sekretāra amatā pārkāpusi Valsts departamenta noteikumus

ASV Demokrātu partijas vadošā Baltā nama kandidāte Hilarija Klintone laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāra amatu, lietojot privātu e-pastu, nav ievērojusi Valsts departamenta dokumentācijas noteikumus, atsaucoties uz Valsts departamenta ģenerālinspektora ziņojumu, trešdien vēsta ASV mediji. Viņa arī atteikusies no ģenerālinspektora izmeklēšanas pārstāvju iztaujāšanas.

Jautājums par privāta e-pasta izmantošanu valdības korespondencei laikā, kad Klintone bija valsts sekretāre, nonācis vairāku izmeklēšanu uzmanības lokā, un ar to saistītā polemika jau daudzus mēnešus rada raizes saistībā ar viņas vēlēšanu kampaņu.

Valsts departamenta ģenerālinspektora ziņojumā norādīts uz Valsts departamenta "ilgstošajiem, sistemātiskajiem trūkumiem" dokumentācijas jomā, kas gan bijuši manāmi vēl pirms Klintones stāšanās valsts sekretāra amatā. Klintone arī kritizēta par privāta e-pasta izmantošanu valdības korespondencē un par to, ka viņa nav pienācīgi nodevusi visu dokumentāciju, vēsta mediji.

"Kā minimums, sekretārei Klintonei vajadzēja nodot visas e-pasta vēstules, kurās skarti valdības jautājumi, pirms viņa pameta valdības dienestu, un, tā kā viņa to neizdarīja, viņas rīcība neatbilda departamenta politikai, kas tika ieviesta atbilstoši Federālajam dokumentācijas likumam," teikts ziņojumā.

Izmeklēšanas gaitā iztaujāti Klintones priekšgājēji, ieskaitot Džonu Keriju, Kolinu Pauelu, Kondolīzu Raisu un Madlēnu Olbraitu, vēsta izdevums "Politico", kas pirmais informēja par ziņojuma secinājumiem.

Ziņojumā teikts, ka Klintone un viņas vietnieki, ieskaitot Šerilu Millsu, Džeiku Salivanu un Humu Abedīnu, atteikušies no sarunas ar ģenerālinspektora izmeklēšanas pārstāvjiem, vēsta "Politico".

Klintone izpelnījusies pārmetumus, ka viņa valdības darba vajadzībām izmantojusi privātu e-pastu un sarakste glabāta uz privāta servera.

Federālais izmeklēšanas birojs šobrīd turpina izmeklēšanu par to, vai, glabājot serveri Klintones mājā Ņujorkas štatā, nav pārkāpts likums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kubu apmeklēs Krievijas karakuģi

Kubā nākamajā nedēļā ieradīsies trīs Krievijas karakuģi un viena kodolzemūdene, paziņojušas Kubas amatpersonas, uzsverot "vēsturiski draudzīgās attiecības" starp abām valstīm.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits