Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Komijs liecina: Trampa administrācija vienkārši meloja

Bijušais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) vadītājs Džeimss Komijs, kuru no amata pēkšņi atstādināja ASV prezidents Donalds Tramps, ceturtdien sniedz liecības ASV Senāta Izlūkošanas komisijas priekšā. Dienu pirms tam Komijs publiskoja septiņas lappuses garu paziņojumu, kurā tostarp norāda, ka prezidents viņam prasījis pārtraukt izmeklēšanu par sava bijušā padomnieka Maikla Flinna saitēm ar Krieviju. Komijs uzsvēra, ka visu paziņojumu komisijas priekšā neatkārtos, taču norādīja - Trampa administrācija Komija atlaišanas kontekstā "gluži vienkārši meloja".

Komijs norādīja, ka viņš ļoti labi apzinās prezidenta tiesības atlaist FIB direktoru jebkurā brīdī, taču uzsvēra - Trampa administrācijas pamatojums šim pēkšņajam lēmumam "bija mulsinošs un viesa nopietnas bažas".

Sākotnēji prezidents divpusējās sarunās Komijam apstiprinājis, ka FIB un biroja vadītājs, viņaprāt, "strādā lieliski", un šādu viedokli paudis arī citiem. 

"Tāpēc mani samulsināja, kad redzēju televīzijā ziņu par savu atlaišanu Krievijas izmeklēšanas dēļ. Tas šķita neloģiski," norādīja Komijs, uzsverot, ka prezidents pēcāk cēlis viņam un FIB neslavu par "darba nedarīšanu". "Tie gluži vienkārši ir meli," norādīja Komijs.

Komijs atklāja, ka ikreiz, kad ticies ar Trampu, pierakstījis sarunas, jo viņam radušās bažas, ka prezidents varētu melot par to būtību. "Es zināju, ka pienāks diena, kad man būs nepieciešami [sarunu] ieraksti, lai aizstāvētu ne tikai sevi, bet arī FIB," atzina Komijs. Kopumā bijušais FIB vadītājs ar Trampu ticies deviņas reizes. 

Iepriekš Tramps sociālajā tīklā Twitter brīdināja, ka ierakstījis sarunas ar Komiju un ir gatavs ierakstus publicēt, uz ko bijušais FIB vadītājs atbildēja, sakot, ka ir ar mieru, ka ieraksti tiek publicēti.

Atlaistais FIB vadītājs arī atklāja, ka lūdzis kādam savam draugam no Kolumbijas Universitātes nopludināt sarunu pierakstus medijiem, lai panāktu īpaša izmeklētāja iecelšanu. 

Komijs sacīja, ka viņam "nav šaubu", ka Tramps viņu atlaida, lai "kaut kādā veidā... ietekmētu to, kā tiek veikta Krievijas izmeklēšana".

Bijušais FIB vadītājs nešaubās, ka Krievija ir mēģinājusi iejaukties ASV prezidenta vēlēšanās, bet viņš norādīja, ka neesot pierādījumi tam, ka Krievijai ir veiksmīgi izdevies mainīt kādas balsis.

Komijs arī atklāja, ka FIB neveica izmeklēšanu par Trampu tajā laikā, kad viņš tika atlaists no FIB vadītāja amata.

Top komentāri

onka
o
Ai ai diena.lv Jūs gadījumā ar CNN negribat apvienoties?
Veca lieta.
V
Trans Tramps melus kā ūdeni dzer.
trusis nejaukais
t
ā nu re, bet kur tad ir ierakstiņi no klusajām sarunām ar Loretta Lynch un Bilu Klinotnu kad notika Hilarijas epasta servera lieta? tad neienāca prātā neko ierastī vai ne? gļumais melis Komijs, tāds pats piesūcies Klintonu fondam korumpēts mēsls kā pārējie, tikai staigā republikāņu krāsās, tā teikt, Hilarijas slepenais aģents Republikānu aprindās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits