Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kruss un Keisiks apvienojas, lai neļautu Trampam iegūt republikāņu nomināciju

ASV prezidenta amata kandidāti no Republikāņu partijas Teds kruss un Džons Keisiks nolikuši malā sāncensību un vienojušies kopīgi traucēt vadošajam republikāņu kandidātam Donaldam Trampam iegūt partijas nomināciju šī gada novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām.

"Donalda Trampa atrašanās [vēlēšanu] biļetes galvgalī republikāņiem būtu droša katastrofa," svētdien paziņoja Krusa priekšvēlēšanu kampaņa, piebilstot, ka, "ja viņš iegūtu nomināciju, mūsu partija tiktu atsviesta atpakaļ par paaudzi".

Keisiks ir apņēmies nepiedalīties kampaņā Indiānas štatā, bet Kruss nepiedalīsies kampaņā Oregonā un Ņūmeksikā, pavēstīja Krusa kampaņa.

Republikāņu priekšvēlēšanas Indiānā un Oregonā notiks maijā, bet Ņūmeksikā - jūnijā.

Abu kandidātu vienošanās ļaus viņiem koncentrēt turpmāko kampaņu pret Trampu.

Tramps sociālajā vietnē Twitter abu politiķu soli nosauca par "izmisumu".

"Melīgais Teds un Keisiks ir matemātiski beigti un pilnīgi izmisuši. Viņu donori un īpašo interešu grupas nav ar viņiem apmierinātas. Skumji," viņš rakstīja.

Keisiks un Kruss vairs nevar iegūt 1237 delegātu atbalstu, kas nepieciešams, lai nodrošinātu partijas nomināciju. Apvienojot spēkus, viņi cer nepieļaut, lai nepieciešamo delegātu atbalstu iegūst Tramps. Tas nozīmētu, ka republikāņu nominācijas ieguvējs nav noskaidrots, un par to tiktu lemts partijas konventā. Šādā gadījumā pēc pirmās balsojuma kārtas daudzus delegātus vairs nesaistītu priekšvēlēšanu rezultāti un viņi varētu balsot par savu favorītu.

Telekanāls CNN lēš, ka Tramps ir ieguvis 847 delegātu atbalstu, Krusam ir 553 delegātu atbalsts, bet Keisikam - 148 delegāti. Izvirzīšanai par prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas ir nepieciešams 1237 delegātu atbalsts.

Savukārt Demokrātu partijas ietvaros bijusī ASV pirmā lēdija Hilarija Klintone šobrīd ir nodrošinājusi sev 1930 delegātu atbalstu, bet kreisais senators Bērnijs Sanderss var rēķināties ar 1223 delegātiem, liecina CNN aplēses. Lai iegūtu demokrātu partijas nomināciju, ir nepieciešams 2383 delegātu atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits