Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksts: ASV miera vienošanās ietvaros samazinās karavīru skaitu Afganistānā

Ierosinātās miera vienošanās ietvaros ASV apņēmušās no Afganistānas izvest tūkstošiem karavīru apmaiņā pret solījumu, ka talibi norobežosies no starptautiskā teroristu grupējuma Al Qaeda, ceturtdien vēsta ASV mediji.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā Dohā sāksies ASV un talibu sarunu astotā kārta centienos izbeigt 18 gadus ilgušo konfliktu.

Sākotnējā vienošanās par kara izbeigšanu paredz, ka ASV karavīru skaits Afganistānā tiks samazināts no pašreizējiem 14 000 līdz 8000, vēsta laikraksts Washington Post.

Savukārt talibi apņēmušies ievērot pamieru un norobežoties no Al Qaeda - grupējuma, kura ASV 2001.gada 11.septembrī īstenoto uzbrukumu dēļ ASV iebruka Afganistānā un talibu režīms tika gāzts.

"Es teiktu, ka viņi ir tur par 80-90%," laikrakstam sacīja amatpersona. "Bet ir ilgs ceļš ejams, lai pieveiktu atlikušos 10-20%."

Atbilstoši miera līguma nosacījumiem talibiem atsevišķa miera vienošanās ir jānoslēdz ar Afganistānas valdību, ar kuru talibi līdz šim atteikušies runāt, vēsta telekanāls Fox News.

Afganistānas amatpersona vēl pagājušajā nedēļā apliecināja, ka prezidenta Ašrafa Gani valdība gatavojas tiešām sarunām ar talibiem.

Vašingtona iepriekš norādījusi, ka tā vēlas, lai vienošanās tiktu parakstīta līdz 1.septembrim, tomēr vienošanās noslēgšanai nepieciešams, lai talibi iesaistītos sarunās ar Kabulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits