Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Laikraksts: Trampa kampaņas vadītājs bieži apmeklējis Krieviju

ASV uzņēmējs Pols Manaforts, kurš vairākus mēnešus vadīja Donalda Trampa vēlēšanu štābu, Krieviju un Ukrainu apmeklējis krietni biežāk, nekā uzskatīts agrāk, vēsta ASV tīmekļa izdevums McClatchy DC.

Datus, kas iegūti no lidsabiedrības, izdevumam nodevis avots Ukrainas valdībā.

Pirms 2016.gadā stāties Trampa kampaņas vadībā, Manaforts lidojis uz Maskavu vismaz 18 reizes.

"Kā Krievijas un Ukrainas oligarhu un prokremlisko partiju konsultants viņš teju desmit gadu laikā bieži tikās ar Putina tuvākā loka cilvēkiem," norāda McClatchy DC.

Pēc Eiromaidana uzvaras Ukrainā Manaforts bija saistīts ar prokrievisko partiju Ukrainas opozīcijas bloks.

Trampa bijušā padomnieka pārstāvis gan norādījis, ka Manaforts "nekad nav strādājis Krievijas valdības labā un nav slepeni vienojies ar viņiem, lai sabotētu 2016.gada prezidenta vēlēšanas".

Oktobrī īpašais ASV prokurors Roberts Millers, kurš izmeklē "Krievijas pavedienu" Trampa vēlēšanu kampaņā, apsūdzēja Manafortu, ka viņš lobējis Ukrainas intereses, nereģistrējies kā ārvalstu aģents.

Manaforts 2016.gada jūnijā kļuva par Trampa kampaņas vadītāju, bet pēc diviem mēnešiem bija spiests atkāpties, gaismā nākot faktiem par viņa darījuma ar Kremļa atbalstīto Ukrainas eksprezidentu Viktoru Janukoviču.

Ziņu aģentūra AP vēstīja, ka pirms aptuveni desmit gadiem Manaforts pārstāvējis arī kādu krievu miljardieri ar mērķi sekmēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina intereses.

Manaforts iepriekš noliedza, ka būtu pastrādājis kādu noziegumu, darbojoties Ukrainā. Viņš uzsvēra, ka šie darījumi bijuši "pilnīgi atklāti un atbilstoši".

 

Top komentāri

Lass
L
Vai tiesam nav ko rakstit?!Tramps,Krievija,bja,bja.Vairak rakstiet par prezindentiem ko saruna zoologiskija darza un citas eksotiskajas vietas!
ļuļa
ļ
intars busulis un prāta vētra arī regulāri apmeklē krieviju, tikai par to latvijas prese nezin kāpēc ar sajūsmu raksta.
kā tas saucas?
k
Merkeles laikā uz Krieviju ir uzbūvēts gāzesvads un Vācija pērk gāzi no Krievijas režīma. Būvēs vēl vienu. Un nevienu tas neuztrauc. Daudzi amerikāņi (un ne tikai amerikāņi) ir snieguši Krievijas režīmam PR un kādus tik vēl pakalpojumus un tas arī nevienu neuztrauc. Bet, lūk, viens no viņiem bija iesaistījis Trampa kampaņā un atlaists uzreiz, kad kļuva zināmas viņa attiecības ar Krieviju, un vainīgs pēkšņi ir kļuvis Tramps. Taču Obama, kas uzsāka restarta politiku ar Putinu pēc iebrukuma Gruzijā un solīja zilos brīnumus, ir balts un pūkains.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits