Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: Trampam ir viegli Covid-19 simptomi

ASV prezidentam Donaldam Trampam ir viegli Covid-19 simptomi, arī tādi, kas ir līdzīgi saaukstēšanās simptomiem, piektdien vēsta laikraksts New York Times, atsaucoties uz diviem avotiem.

Laikraksta vēstīto vēlāk apstiprināja Baltais nams.

Trampu novēro mediķi, viņš ir labā garastāvoklī un aktīvi strādā, un Baltais nams turpina funkcionēt, reportieriem pavēstīja Trampa personāla vadītājs Marks Medouzs.

"Mums ir prezidents, kas ne tikai ir darbā, bet arī paliks darbā. Es esmu optimistisks, ka viņš atlabs ļoti ātri," sacīja Medouzs.

Prezidents ceturtdien piedalījies līdzekļu vākšanas pasākumā ar atbalstītājiem Ņūdžersijā, un tur viņš izskatījies miegains.

Baltais nams apsver iespēju nākt klajā ar uzrunu valstij vai arī video ierakstītu paziņojumu, norāda laikraksts.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka viņam un dzīvesbiedrei Melānijai konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu.

"Mēs nekavējoties sāksim karantīnu un ārstēšanos. Mēs ar to kopīgi tiksim galā," tviterī pauda Tramps.

Trampa personiskais ārsts Šons Konlijs paziņojis, ka prezidenta veselības stāvoklis ir "labs" un viņš, lai gan karantīnā, turpinās pildīt savus pienākumus.

Viņš piebildis, ka Tramps un pirmā lēdija jūtas labi un savu pašizolācijas periodu aizvadīs Baltajā namā.

Baltais nams jau atcēlis piektdien paredzēto Trampa vēlēšanu kampaņas mītiņu Floridā, kas ir viens no svarīgākajiem tā dēvētajiem svārstīgajiem štatiem.

ASV viceprezidentam Maikam Pensam veiktā Covid-19 testa rezultāts šorīt bijis negatīvs, piektdien pavēstīja Pensa preses sekretārs Devins O'Malijs.

Lai gan līdz 3.novembrī gaidāmajām vēlēšanām atlikušas tikai 32 dienas, Trampam, domājams, nāksies atcelt arī citus šonedēļ un nākamnedēļ paredzētos priekšvēlēšanu pasākumus.

Tramps iepriekš izteicies, ka jaunā koronavīrusa pandēmijā, kas prasījusi vairāk nekā 200 000 amerikāņu dzīvības, ASV ļaunākais jau ir aiz muguras. Viņš reti valkāja sejas masku, atzīmējot, ka viņam bieži tiek veikti Covid-19 testi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits