Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Laikraksts: Tramps aicinājis Senāta republikāņus atteikties no izmeklēšanas Krievijas jautājumā

ASV prezidents Donalds Tramps vasarā vairākkārt aicinājis Senāta republikāņus izbeigt Izlūkošanas komitejas izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās, ceturtdien vēstīja laikraksts The New York Times, atsaucoties uz vairākiem likumdevējiem un padomniekiem.

Senāta Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Ričards Burs intervijā šonedēļ atklāja, ka Tramps viņam paudis vēlmi, lai izmeklēšana tiktu izbeigta, ziņoja laikraksts.

"Tas bija kaut kas apmēram tāds - es ceru, ka jūs varat to pabeigt, cik ātri vien iespējams," norādīja senators.

Burs esot atbildējis, ka "mēs pabeigsim tad, kad vairs nebūs neviena, ar ko mums būtu jārunā".

Senāta Izlūkošanas komiteja ir viena no vairākām komitejām, kas izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās un Trampa kampaņas komandas iespējamo sadarbību ar Maskavu. Atsevišķu izmeklēšanu veic arī īpašais prokurors Roberts Millers.

Baltā nama preses pārstāvis Radžs Šahs ceturtdien noliedza, ka prezidents būtu rīkojies nepareizi.

Tramps "nevienā brīdī nav centies nepiemērotā veidā ietekmēt komitejas locekļus" un uzskata, ka "nav pierādījumu par sadarbību, un šai izmeklēšanai ir jānonāk pie godīgām un piemērotām beigām", Šaha teikto citēja The New York Times.

Trampa lūgumi bija ārkārtīgi neparasta prezidenta iejaukšanās likumdevēju izmeklēšanā, kas skar arī viņa ģimenes locekļus un tuvākos padomniekus, norādīja laikraksts.

Tramps ar mudinājumiem ātri izbeigt izmeklēšanu vērsies arī pie Senāta republikāņu vairākuma līdera Miča Makonela un Izlūkošanas komitejas locekļa republikāņu senatora Roja Blanta, ziņoja laikraksts, atsaucoties uz likumdevējiem un padomniekiem.

Makonela, Bura un Blanta pārstāvji nav komentējuši laikraksta vēstīto.

The New York Times arī citēja bijušo Izlūkošanas komitejas priekšsēdētāju demokrātu senatori Diānu Feinsteinu, kura intervijā šonedēļ sacīja, ka Trampa lūgumi bijuši nepiemēroti un ir uzskatāmi par varas dalīšanas principa pārkāpumu.

"Tas ir spiediens, ko amatpersonai nekad nevajadzētu izdarīt, kad likumdevēji atrodas izmeklēšanas procesā," uzsvēra senatore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits