Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Laikraksts: Tramps Lavrovam atklājis slepenu informāciju

ASV prezidents Donalds Tramps tikšanās laikā Baltajā namā pagājušajā nedēļā Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un vēstniekam Vašingtonā Sergejam Kisļakam atklājis ārkārtīgi slepenu informāciju, pirmdien vēstīja laikraksts Washington Post.

Trampa izpaustā informācija attiekusies uz teroristu grupējumu Islāma valsts. Šo informāciju Vašingtonai bija piegādājis kāds partneris, kas nebija devis atļauju to nodot Maskavai, ziņoja laikraksts.

Tramps "Krievijas vēstniekam atklāja vairāk informācijas nekā mēs sniedzam mūsu sabiedrotajiem", Washington Post citēja kādu ASV amatpersonu, kas vēlējās palikt anonīma.

Amatpersona norādīja, ka Tramps atklājis informāciju, ko ASV izlūkdienesti klasificējot kā ārkārtīgi slepenu.

Tramps esot "sācis apspriest detaļas par Islāma valsts teroristu draudiem, kas saistīti ar klēpjdatoru izmantošanu lidmašīnās", rakstīja Washington Post.

Laikraksts norādīja, ka tas pēc ASV amatpersonu aicinājuma nav publicējis noteiktu informāciju, jo tas varētu graut ASV izlūkdienestu spējas.

Baltais nams tikmēr noliedzis laikraksta publicēto informāciju.

"Prezidents un ārlietu ministrs izskatīja virkni kopīgu draudu mūsu valstīm, tostarp draudus civilajai aviācijai," reportieriem norādīja Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos ģenerālleitnants Herberts Makmāsters, kurš piedalījās Trampa sarunās ar Lavrovu un Kisļaku.

"Nevienā brīdī netika apspriesti izlūkošanas avoti vai metodes, un nevienā brīdī prezidents neapsprieda militārās operācijas, kuras jau publiski nebija zināmas," uzsvēra Trampa padomnieks.

Makmāsters arī paziņoja, ka Washington Post publiskotā informācija ir nepatiesa.

Trampa tikšanās ar Krievijas amatpersonām notika dienu pēc tam, kad prezidents atlaida no darba ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju, kurš vadīja izmeklēšanu par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamajām saitēm ar Krieviju.

Trampa tikšanās ar Krievijas amatpersonām notika dienu pēc tam, kad prezidents atlaida no darba ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju, kurš vadīja izmeklēšanu par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamajām saitēm ar Krieviju.

Top komentāri

Trampiss dara visu,
T
lai no impīčmenta neaizbēgtu. Ne par velti saka, veči - bērna prātā. Gan vecā krievu žaba, gan puspuvušais idiots. Lavrieris piedirsa Latviju, nu cenšas arī pasauli pietaisīt. Jābrīnās, kā šādus mēslus pasaule spēj nest.
reptilis
r
Štrunts par ASV liberāļu izdevumiem...,bet Diena ir Latvijas avīze...Streipa raidījumu arī rāda Latvijas TV....un vai beidzot nevajadzētu pārstāt murgot līdzi liberāļu meliem. Klintone priekšvēlēšanu kampaņā izmuldējās,ka raķetes ar atomieročiem tiek palaistas pēc četrām minūtēm no prezidenta pavēles.....,bet kāpēc par to mūsu informācijas līdzekļi neziņo? Vai tiešām visus informācijas līdzekļus kontrolē sorosīti?
Al Capone
A
"laikraksts" ir Bezos kabatas aviiziite. Un Bezos jau labu laiku draud lielas probleemas. https://www.theguardian.com/technology/2016/nov/18/amazon-jeff-bezos-donald-trump-challenge
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits