Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laikraksts: Tramps nav ļāvis ar Baltā nama paziņojumu godināt Makeina paveikto

ASV prezidents Donalds Tramps, kuram bija saspīlētas attiecības ar sestdien mūžībā aizgājušo senatoru Džonu Makeinu, noraidījis savu palīgu sagatavoto Baltā nama paziņojumu, kurā būtu godināts Makeina veikums, un tā vietā līdzjūtību Makeina tuviniekiem izteicis tviterī, ziņo laikraksts The Washington Post

Avīze vēsta, ka Trampa palīgi jau pirms Makeina nāves sagatavojuši Baltā nama paziņojuma projektu, kurā atzinīgi novērtēts Makeina paveiktais militārajā dienestā un senatora amatā.

Tomēr Tramps pēc Makeina nāves nav ļāvis publicēt šo paziņojumu, lai gan Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa un Baltā nama aparāta vadītājs Džons Kelijs centušies viņu pārliecināt par pretējo.

Kad kļuva zināms par Makeina nāvi, Tramps tviterī ierakstīja: "Izsaku visdziļāko līdzjūtību un cieņu senatora Makeina ģimenei. Mūsu sirdis un lūgšanas ir ar jums!"

Maijā ASV mediji ziņoja, ka Makeinam  tuvas personas pavēstījušas Baltajam namam, ka Makeins  negrib, lai Tramps apmeklētu viņa bēres, bet vēlas, lai Trampa  vietā Balto namu bērēs pārstāvētu viceprezidents Maiks Penss. Makeins arī paudis vēlmi, lai viņa bēru dievkalpojumā, kas notiks Vašingtonas  Nacionālajā   katedrālē, runas teiktu eksprezidenti Džordžs Bušs jaunākais un Baraks Obama.

Makeina bēru dievkalpojums Vašingtonas Nacionālajā katedrālē notiks sestdien, taču runātāju saraksts vēl nav publiskots. Senators tiks apbedīts svētdien ASV Jūras kara flotes akadēmijas kapsētā Anapolisā.  Trešdien no Makeina varēs atvadīties Arizonas štata Kapitolijā Fīniksā, bet piektdien - Kapitolijā Vašingtonā.

2016.gada priekšvēlēšanu kampaņā Tramps izteicās, ka  Makeins  tiek uzskatīts par Vjetnamas kara varoni tikai tāpēc, ka kritis gūstā, un ka Tramps dodot priekšroku karavīriem, kas izvairījušies no saņemšanas gūstā. Pagājušajā gadā Tramps kritizēja   Makeinu  par to, ka viņš kopā ar vēl divām republikāņu senatorēm balsoja pret likumprojektu, kas paredzēja Obamas laikā ieviestās veselības aprūpes sistēmas atcelšanu, un tādēļ šis likumprojekts netika pieņemts.

Jūnijā Helsinkos notikušo ASV un Krievijas prezidentu samitu Makeins nosauca par traģisku kļūdu, jo Tramps  tajā "ne tikai nespēja, bet arī nevēlējās nostāties pret [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu".

Makeins mira sestdien 81 gada vecumā savās mājās Arizonas štata Kornsvilā.. Viņa nāves cēlonis bija smadzeņu vēzis.

Top komentāri

Anna2
A
Kā allaž tas vairāk vēsta par Trampu nekā par Makeinu. Obamas paziņojums ir liela cilvēka un politiķa attieksmes paraugs.
MM
M
Uzvedas Tramps kā 10-gadnieks. Sūnaini, ka tāds Ameriku rullē.
jūras ērglis
j
redzot, kā komentāros pie šī raksta kremļa trollēni ar saviem vemšiem saspietojuši, nudien nākas secināt, ka nelaiķis Makkeins ir bijis viens patiesi godājams politiķis :))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits