Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Maskava: Izmaiņas ASV pretraķešu aizsardzības plānos nav piekāpšanās Krievijai

Krievija nesaskata nekādu piekāpšanos ASV lēmumā atteikties no pretraķešu aizsardzības sistēmas ceturtā un galvenā posma īstenošanas Eiropā par labu aizsardzības nostiprināšanai pret Ziemeļkoreju, intervijā, kas pirmdien publicēta laikrakstā Kommersant, skaidro Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

"Es nesaskatu nekādu saistību starp Krievijas Federācijas iebildumiem pret ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas izvietošanu Eiropā un to, ko paziņojis ASV aizsardzības ministrs," sacīja Rjabkovs.

"Tā nav piekāpšanās Krievijai, un mēs to kā tādu nesaskatām. Visi stratēģiskās nenoteiktības aspekti, kas ir saistīti ar ASV un NATO pretraķešu aizsardzības sistēmu, saglabājas. Attiecīgi spēkā paliek arī mūsu iebildumi," skaidroja viceministrs.

Tiesa gan, arī Pentagonā uzstāj, ka izmaiņām plānos nav nekāda sakara ar Krieviju. Tā nav piekāpšanās Kremlim un izmaiņām nav nekādas saistības ar Kremļa nostāju, skaidroja Pentagona preses pārstāvis Džordžs Liltls.

Tostarp daži komentētāji jau bija paspējuši šo soli interpretēt kā ASV prezidenta Baraka Obamas solīto "elastību" pretraķešu aizsardzības sistēmas jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits