Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Meksikā pie robežas ar ASV vienā dienā nežēlīgi nogalināti 23 cilvēki

Vismaz 23 cilvēki nežēlīgi nogalināti Meksikas ziemeļu pilsētā Nuevo Laredo, kas atrodas pie Meksikas robežas ar ASV. Vispirms pie tilta pāri autostrādei, netālu no pilsētas robežās, tika atrasti pakārti deviņi cilvēki ar spīdzināšanu pēdām uz ķermeņiem, bet nedaudz vēlāk kādā automašīnā tika atrastas 14 sadalītu cilvēku ar nocirstām galvām mirstīgās atliekas, vēsta BBC News. Nogalināto cilvēku galvas pēc tam tika atrastas pie pilsētas mērijas, ievietotas ledus kastēs.

Nuevo Laredo ir sadursmju arēna starp diviem lielākajiem Meksikas narkokarteļiem, kas karo par kontroli pār narkotiku piegādes kanāliem uz ASV.

Paziņojumā, kas bija atstāts blakus pakārtajiem ķermeņiem, teikts, ka nogalinātie ir viena no karteļiem biedri, ar kuriem izrēķinājušies konkurenti. Arī policija uzskata, ka nogalinātie ir kādas noziedzīgas organizācijas pārstāvji, tomēr policijas paziņojumā norādīts, ka tā pagaidām nevar droši apgalvot, kuram no daudzajiem Meksikas noziedzīgajiem grupējumiem piederējuši nogalinātie un kas bijuši slepkavas.

Meksikas masu informācijas līdzekļi tikmēr vēsta, ka 14 cilvēku noslepkavošana bijusi atriebība par pie tilta pakārtajiem karteļa biedriem, tomēr varas iestādes šo pieņēmumu pagaiddām neapstiprina.

Meksikas narkokarteļi jau sen risina asiņainus karus par kontroli pār kontrabandas maršrutiem uz ASV. Kopš 2006. gada, kad valsts prezidents Felipe Kalderons cīņai ar narkokarteļiem sāka izmantot armiju, šajos konfliktos ir gājuši bojā apmēram 50 tūkstoši cilvēku, tostarp arī daudzi policisti un militārpersonas. Meksikāņu neapmierinātība par nebeidzamo asinsizliešanu kļuvusi par galveno iemeslu opozīcijas partiju popularitātes pieaugumam pie jūlijā valstī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits