Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nevadas republikāņu priekšvēlēšanās vēlētāji neatbalsta nevienu kandidātu

ASV Nevadas štata organizētajās republikāņu priekšvēlēšanās visvairāk vēlētāju savos biļetenos norādījuši, ka neatbalsta nevienu no kandidātiem, kas ir trieciens vienīgajai nopietnajai eksprezidenta Donalda Trampa sāncensei Nikijai Heilijai.

Tramps štata rīkotajās priekšvēlēšanās, kuras Republikāņu partija neatzīst, nepiedalījās. Tā vietā eksprezidents izvēlējās piedalīties ceturtdien gaidāmajās Nevadas štata Republikāņu partijas organizētajās vēlētāju sapulcēs, kurā reāli tiks sadalīti štata delegāti republikāņu Nacionālajā konventā.

Priekšvēlēšanu process Nevadā ir sarežģīts. Štatā tradicionāli notika Republikāņu partijas organizētas vēlētāju sapulces, taču 2021.gadā štats pieņēma likumu, ar kuru tās tika aizstātas ar štata organizētām priekšvēlēšanām. Taču republikāņi iebilda pret jauno sistēmu un apstrīdēja to tiesā, taču nesekmīgi. Tomēr partija izlēma arī turpmāk rīkot savas vēlētāju sapulces un nolēma, ka tikai to iznākums noteiks delegātu skaitu.

Štata partija arī nolēma, ka tie kandidāti, kas piedalīsies štata organizētajās priekšvēlēšanās, nevarēs piedalīties partijas organizētajā balsojumā, lai gan vēlētāji var piedalīties abos balsojumos.

Sagaidāms, ka Tramps iegūs visus 26 delegātus Nevadas Republikāņu partijas organizētajās priekšvēlēšanās , kas notiks ceturtdien. Viņam ir jāsavāc 1215 delegāti, lai oficiāli iegūtu partijas nomināciju. Šo skaitu viņš varētu sasniegt jau martā.

"Ja jūsu mērķis ir iegūt republikāņu nomināciju prezidenta amatam, jūs dodaties tur, kur ir delegāti. Un mani mulsina tas, ka Nikija Heilija izvēlējās nepiedalīties," intervijā atzinis Trampa vecākais kampaņas padomnieks Kriss Lasivita.

Heilija iepriekš sacīja, ka gatavojas "koncentrēties uz tiem štatiem, kas ir godīgi", un īpaši necentās rīkot kampaņu Nevadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits