Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No Spotify piedāvājuma izņemti vismaz 70 Džo Rogana raidījumu

Straumēšanas platforma "Spotify" turpina ignorēt aicinājumus pārtraukt sadarbību ar Džo Roganu, tomēr vairāki desmiti kontroversālā podkāstera raidījumu no platformas pazuduši, vēsta žurnāls "Rolling Stone".

No "Spotify" piedāvājuma nedēļas nogalē izņemti vismaz 70 podkāsta "The Joe Rogan Experience" raidījumu, arī intervijas ar Emiju Šūmeri, Marku Maronu, Bilu Bēru, rokgrupas "Tool" līderi Meinardu Kīnanu un Alaizu Šlesingeri, vēsta žurnāls.

Nekādi paskaidrojumi par raidījumu pazušanu netiek sniegti.

Tostarp pats Rogans sestdien nācis klajā ar vēl vienu atvainošanos, kas dažu dienu laikā ir jau otrā. Šoreiz viņš atvainojās par angļu vārda "nigger" lietošanu, kas mūsdienu amerikāņu angļu valodā daudzos kontekstos tiek uzskatīts par aizvainojošu melnās rases pārstāvju apzīmējumu.

Ar šo atvainošanos viņš nāca klajā pēc tam, kad dziedātāja Indija Ari bija publicējusi ierakstu apkopojumu, kurā podkāsteris dzirdams lietojam šo vārdu.

"Es zinu, ka vairumam cilvēku nav tāda konteksta, kurā balts cilvēks drīkstētu izrunāt šo vārdu, nerunājot par to, ka tas varētu notikt publiski un podkāstā, un es tam tagad piekrītu," video sacīja Rogans.

"Es nebiju to izteicis daudzus gadus. Tā vietā, lai teiktu "n-vārds", es vienkārši pateicu to vārdu. Kā man šķita, ņemot vērā, ka tas bija kontekstā, cilvēki sapratīs, ko es daru."

Publicētie klipi "izņemti no konteksta", sacīja Rogans, norādot, ka tie faktiski ir sarunu atgriezumi.

Viņš arī skaidroja, ka lietojis šo vārdu, runājot par citiem cilvēkiem, kas to lietojuši, arī 70.gadu komiķi Redu Foksu, vai Ričarda Praiora 1982.gada albuma nosaukumu.

Vienlaikus "Spotify" ieviesusi vairākus pasākumus, lai "uzraudzītu saturu, ar ko tiek izplatīta bīstami nepatiesa vai bīstami maldinoša medicīniskā informācija, kas var radīt tiešu kaitējumu ārpus pārraidēm vai radīt tiešus draudus sabiedrības veselībai", tiesa gan, uzņēmumam Roganu tieši neminot.

Pirms nedēļas "Spotify" paziņoja, ka pievienos brīdinājumu visiem podkāstiem, kuros tiek apspriests Covid-19.

"Spotify" vadītājs Daniels Eks apliecināja, ka jaunais brīdinājums novirzīs lietotājus uz koronavīrusa faktu datu centru.

"Spotify" arī publicēja esošos noteikumus, kas aizliedz platformā platformā ar nepatiesu informāciju, kas var nodarīt kaitējumu.ari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits