Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ņujorkas mērs: Migrantu pieplūdums sagraus pilsētu

Ņujorkas mērs no Demokrātu partijas Ēriks Adamss šonedēļ cēla trauksmi par finansiālo slogu, ko pilsētai rada tūkstošiem patvēruma meklētāju pieplūdums katru mēnesi, no kuriem daudzus uz Ņujorku nosūta ASV dienvidu štatu republikāņu gubernatori.

"Šī problēma sagraus Ņujorku," Adamss trešdienas vakarā sacīja publiskā sanāksmē, kurā viņš atbildēja uz pilsētas iedzīvotāju jautājumiem.

Mērs sacīja, ka Ņujorkā katru mēnesi ierodas 10 000 migrantu "no visas pasaules". Tur ir ieradušies 110 000 migrantu, kopš Teksasas republikāņu gubernators Gregs Ebots sāka migrantu aizvešanu uz Ņujorku ar autobusiem.

"Mums vajag pabarot, apģērbt, izmitināt, izglītot bērnus, mazgāt viņu gultasveļu, sniegt viņiem visu vajadzīgo, veselības aprūpi," sacīja Adamss.

Ebots ir sūtījis migrantus arī uz citām demokrātu pārvaldītām pilsētām, tostarp  uz Vašingtonu un Losandželosu.

Viņa piemēram sekojuši arī citi republikāņu gubernatori un pat daži demokrātu gubernatori, sākot migrantu aizvešanu no savas jurisdikcijas.

Migrantu sūtīšana uz demokrātu bastioniem ir kļuvusi par amerikāņu labējo politiķu līdzekli ASV prezidenta Džo Baidena imigrācijas politikas nosodīšanai, jo šī politika ļāvusi migrantiem lielā skaitā šķērsot ASV robežu ar Meksiku. 

Pilsētu mēri atzīst, ka vietējās atbalsta sistēmas nav piemērotas tik liela migrantu skaita uzņemšanai.

Melnādainais mērs Adamss, kurš ir bijušais policists un pārstāv Demokrātu partijas mēreno spārnu, augustā lēsa, ka atbalsta pakalpojumu sniegšana ienākošajiem migrantiem izmaksā 12 miljardus ASV dolāru trīs gadu laikā.

"Ņujorkiešu līdzjūtība var būt neierobežota, bet mūsu resursi tādi nav," Adamss sacīja augusta sākumā.

Adamss trešdien nosauca Ebotu par "trako", bet arī atkārtoti sūrojās, ka pašlaik demokrātu kontrolētā federālā valdība nepietiekami risina šo problēmu. 

Bezpajumtnieku un migrantu aizstāvju grupas nosodīja Adamsa izteikumus, nosaucot tos par "neapdomīgu un neproduktīvu baiļu uzkurināšanu".

"Šī bīstamā retorika ir kas tāds, ko varētu gaidīt no galējiem politiķiem (..) nevis no tādas pilsētas mēra, kas vienmēr laipni uzņēmusi un cildinājusi savu daudzveidīgo un kritiski svarīgo imigrantu kopienu," ceturtdien kopīgā paziņojumā pavēstīja Juridiskās palīdzības biedrība un Bezpajumtnieku koalīcija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits