Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Obama: 11.septembrī mēs visi esam ņujorkieši

ASV prezidents Baraks Obama vēstījumā, kas izplatīts, pieminot astoto gadskārtu kopš terora aktiem Ņujorkā, paziņojis, ka 11.septembrī "mēs visi esam ņujorkieši".

Obama, kurš pats piedalīsies piemiņas pasākumos Vašingtonā, laikraksta "New York Daily News" pirmajā lapā publicētajā vēstulē uzsver, ka uzbrukumi Pasaules tirdzniecības centram "uz mūžīgiem laikiem paliks mūsu valsts apziņā".

"Katru gadu šajā dienā mēs visi esam ņujorkieši," raksta prezidents.

Obama vēstulē atkārtoti norādījis, ka arvien nepopulārākais karš Afganistānā ir daļa no viņa stratēģijas "cīņā pret ekstrēmistiem, kas mums uzbruka 11.septembrī".

Tomēr prezidents atgriezies arī pie savas iecienītās tēmas un uzsvēris, ka ASV pasaules līdera loma jānotur ar "mūsu fundamentālo vērtību", nevis militārā spēka palīdzību.

"Neviens nevar garantēt, ka nebūs citu uzbrukumu," vēstulē atzīst Obama, vienlaikus uzsverot, ka "mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai samazinātu uzbrukuma iespējamību, un es nevilcināšos, lai darītu visu, ko prasa Amerikas aizsardzība".

Islāmistu teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" sarīkotajos 2001.gada 11.septembra terora aktos gāja bojā gandrīz 3000 cilvēku, vairums no viņiem - sagrūstot Ņujorkas Pasaules Tirdzniecības centra torņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits