Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Obama apsvērs republikāņu parāda limita piedāvājumu

ASV prezidents Baraks Obama varētu apsvērt iespēju parakstīt īstermiņa vienošanos par parādu griestu celšanu atkarībā no tā, kādas būs republikāņu piedāvājuma detaļas, ceturtdien pavēstīja Baltais nams.

"Prezidents ir iepriecināts, ka vēsāki prāti beidzot gūst pārsvaru Pārstāvju palātā, ka tur vismaz, kā šķiet, tiek atzīts, ka defolts nav izvēle," sacīja Baltā nama preses sekretārs Džejs Kārnijs.

Viņš gan nesniedza garantijas, ka Obama parakstīs republikāņu piedāvāto īstermiņa parādu limita vienošanos, sakot, ka Baltais nams nav iepazinies ar plāna detaļām.

"Redzēsim, ko Pārstāvju palātas republikāņi piedāvās, redzēsim, ko viņi spēs pieņemt, un tad to apsvērsim," sacīja Kārnijs.

Ja pašreizējie ASV parādsaistību griesti 16,7 triljonu dolāru apmērā netiks paaugstināti līdz 17.oktobrim, valsts pirmo reizi tās vēsturē būs spiesta pasludināt parādu maksātnespēju, radot satricinājumu pasaules ekonomikā.

"Prezidents vienmēr ir teicis, ka viņš parakstīs skaidru parādu limita palielināšanu," sacīja Kārnijs. Viņš gan arī norādīja, ka Obama dotu priekšroku ilgtermiņa atrisinājumam šajā lietā.

Obama ar republikāņu priekšlikumu iepazīsies vēlāk ceturtdien, kad viņš Baltajā namā tiksies ar partijas vadītājiem.

Obama saglabās nostāju, ka viņš nediskutēs ar republikāņiem par ilgtermiņa budžeta vienošanos laikā, kad valdības darbs joprojām ir apturēts.

Ceturtdien prezentētajā republikāņu plānā par parādu griestu celšanu nebija iekļauta vienošanās par federālās valdības darba atsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits