Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Obama kritizē ASV amatpersonu reakciju uz pandēmiju

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama sestdien asi kritizējis amatpersonu rīcību pandēmijas situācijā, paziņojot, ka daudzas amatpersonas pat neizliekas, ka kontrolē situāciju.

"Vairāk nekā jebkas cits, šī pandēmija ir pilnībā beidzot norāvusi priekškaru idejai, ka daudzi no tiem, kas atrodas pie varas, zina, ko dara," uzrunājot koledžas absolventus ar video starpniecību, sacīja Obama.

Viņš nesauca vārdā pašreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu vai konkrētas amatpersonas, bet sacīja, ka daudzas no amatpersonām pat neizliekas, ka kontrolē situāciju.

Atsevišķi uzrunājot vidusskolu beidzējus, Obama norādīja, ka viņiem pandēmijas dēļ nāksies pieaugt ātrāk nekā citām paaudzēm, un aicināja jauniešus darīt to, ko uzskata par pareizu.

"Darīt to, kas (..) šķiet ērti, kas ir viegli, tā domā mazi bērni. Diemžēl, daudzi tā dēvētie pieaugušie, tostarp daži ar smalkiem tituliem un svarīgiem darbiem, joprojām domā tā, tieši tādēļ viss ir sagājis šķērsām," sacīja Obama, acīmredzot mērķējot uz Trampu un administrācijas amatpersonām.

Demokrāti ir asi kritizējuši Trampa relaksēto pieeju jaunā koronavīrusa pandēmijai februārī un Covid-19 testu ilgstošo trūkumu valstī.

Kopš Baltā nama atstāšanas 2017.gada sākumā Obama ir lielākoties atturējies publiski kritizēt Trampa administrāciju.

Pagājušajā nedēļā medijos noplūda fragmenti no Obamas privātas konferences zvana, kurā viņš nodēvējis ASV rīcību cīņā ar pandēmiju par "absolūti haotisku katastrofu".

Sarunā Obama arī sacījis, ka "likuma vara ir apdraudēta" pēc tam, kad tika atceltas kriminālapsūdzības pret bijušo Trampa nacionālās drošības padomnieku Maiklu Flinnu.

Top komentāri

K
K
Obamagate
reptilis
r
Viss,kā mācīts - jāsagrābj - informācijas līdzekļi...augstskolas ...un varam iestāstīt jebko! Galvenais dezinformācijas un viltus ziņu izplatītājs ir organizācija,kurai ar tām būtu jācīnās - Pasaules Veselības Organizācija...,kur ,kā izteicās biedrs Šķēle ,salikti ir Lielākie Kretīni. Biedrs no Āfrikas,kurš slēpa tīfa izplatību ,nosaucot to par -asiņaino caureju. Tā viņi slēpa Ķīnas vīrusa izplatību un īpašības! Tā viņi kladzināja - ,ka vīruss izplatījies no dzīvnieku tirgus,lai gan Ķīnas valdība jau bija pateikusi,ka viņi nezina no kurienes tas izplatijies. Kīnieši melo,ka nezina no kurienes izplatijies,lai gan pirmo karantīnai slēdza rajonu ap vīrusu labaratoriju.Ja, vīruss neizmuka no laboratorijas,tad kāpēc tika iznīcināta dokumentācija un paraugi?...kāpēc Ķīna nepieļauj neatkarīgu izmeklēšanu? ...kā demokrāti ASV bļāva uz Trampu,kad viņš slēdza lidojumus! - rasists...nacists...u.t.t.
Krējums Saldais
K
Žēl, ka Obama nedzīvo Latvijā. Varu iedomāties viņa reakciju ar masku iepirkumu šovu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits