Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

papildināts (20:48) - ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels demisionē

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien, 24.novembrī, oficiāli paziņojis par aizsardzības ministra Čaka Heigela demisiju, vēsta CNN. Heigels posteni pametīs uzreiz, kad Senāts būs apstiprinājis viņa pēcteci amatā.

Atkāpties no amata Heigelu ir mudinājis prezidents Baraks Obama, tādejādi demonstrējot, ka viņš un viņa administrācija ņem vērā senāta un sabiedrības neapmierinātību ar to, kā Amerika līdz šim ir darbojusies jautājumos, kas saistīti ar teroristisko organizāciju Islāma valsts.

Heigels netiek atlaists, bet viņš pats atkāpjas, laikrakstam ziņojis kāds nenosaukts avots Obamas administrācijā. Aizsardzības ministrs jau divas nedēļas ir runājis ar ASV prezidentu par savu nākotni, un abi politiķi esot nonākuši pie slēdziena, ka Heigelam ir jāatkāpjas.

Pagaidām Baltais nams nav ļāvis noprast, kas varētu būt nākamais aizsardzības ministrs, taču New York Times min trīs iespējamos kandidātus - bijušo aizsardzības ministra vietnieku Maiklu Flurnoju, bijušo virsnieku un pašreizējo senatoru no Rodailendas Džeku Rīdu, kā arī bijušo ministra vietnieku Eštonu Kārteru.

Heigels, kurš, būdams republikānis, 2003. gadā Senātā balsoja par iebrukumu Irākā, vēlāk šo lēmumu sāka vērtēt kritiski, un pagājušā gada sākumā Obama viņu izraudzījās aizsardzības ministra amatam, lai pārraudzītu ASV spēku izvešanu no Afganistānas, ziņo aģentūra LETA.

Heigels neesot varējis iedvest uzticību Pentagonā un lielāko daļu laika ir pildījis prezidenta Obamas vēlmes. Tāpat ministrs ne vienmēr spēja skaidri izteikties un bieži vien preses konferencēs nav varējis precīzi formulēt savas domas.

Par bijušā senatora un Vjetnamas kara veterāna atkāpšanos no amata ASV prezidents Baraks Obama pavēstīs pirmdien oficiālā paziņojumā no Baltā nama.

(mainīts virsraksts; papildināta 1.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits