Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēc Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar Trampu sekos darba pusdienas

Pēc 3.aprīlī paredzētās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu sekos arī darba pusdienas, kuras varot uzskatīt par atzinību Baltijas valstīm.

"Papildus oficiālajai tikšanās reizei būs kopīgas valstu galvu darba pusdienas," aģentūrai BNS trešdien paziņoja Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas preses sekretārs Tāvi Linnamē.

Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites un Kaljulaidas tikšanās ar Trampu paredzēta 3.aprīlī Vašingtonā. Galvenie apspriežamie jautājumi tikšanās laikā būs drošība un ekonomiskā sadarbība, iepriekš pavēstījis Igaunijas prezidentes preses dienests.

Kaljulaidas preses sekretārs trešdien sacīja, ka precīzu tikšanās ilgumu ir grūti prognozēt, tomēr gaidāms, ka tā ilgs pusotru līdz divas stundas. Par minūšu skaitu svarīgāks gan būs tikšanās laikā notiekošais, piebilda preses sekretārs.

Linnamē arī sacīja, ka tās pašas dienas vakarā paredzētas Baltijas valstu prezidentu vakariņas ar ASV prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Herbertu Reimondu Makmāsteru.

"Vakarā [notiks] trīs [Baltijas] valstu galvu kopīgas vakariņas ar [prezidenta padomnieku nacionālās] drošības jautājumos Makmāsteru," teica Igaunijas prezidenta preses sekretārs.

Tas, ka prezidentu tikšanās plānota tik ilgi, liecina par lielo uzmanību, ko Savienotās Valstis velta Baltijas valstīm, norādīja Tallinas Starptautiskā aizsardzības un drošības pētījumu centra pētnieks Kalevs Stoičesku.

"Es domāju, ka tad, kad Savienoto Valstu prezidents uzņem trīs mazu valstu prezidentus gan atsevišķā tikšanās reizē, gan arī pusdienās, tā mums ir diezgan liela atzinība. Es teiktu, ka tas viss kopumā ir cienījami," sacīja Stoičesku, kurš bija Igaunijas vēstnieks ASV no 1997. līdz 2000.gadam. "Tā izplānots, tas visādā ziņā ir ļoti pagodinoši," viņš piebilda.

"Šī tikšanās mūsu neatkarības 100.gadadienā atkārtoti apliecina īpašās saites un labo sadarbību starp Baltijas valstīm un Savienotajām Valstīm," februārī paziņoja Kaljulaidas ārlietu padomnieks Lauri Kūzings, atgādinot, ka ASV nekad nav atzinušas PSRS īstenoto Baltijas valstu aneksiju.

Top komentāri

juris
j
Ziniet ,pedejo 30 gadu laika, Latvija nav neviena humorista , vai satirika , bet tagad vismaz var pasmieties par komentariem ...Ja palasa , tad visa pasaule sastav no vieniem idiotiem, kretiniem un padauzam ,ha,ha .
!
!
Skatos, ka kremļa idioti atkal sacenšās idiotismā!
KNABis
K
Mēs savu šefu norīkosim par oberu. Lai pienes ēdienus. Mūsuprāt, viņš jau pietiekami parādījis savu degsmi un lojalitāti pret Volstrītas naudas maisiem. Rimševičš tam liecinieks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits