Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pekina sašutusi par ASV karakuģa pietuvošanos Ķīnas mākslīgajām salām

ASV karakuģi otrdien Dienvidķīnas jūrā pabraukuši tuvu garām Ķīnas mākslīgi izveidotajām salām, ar to izraisot Pekinas nosodījumu, kas šo manevru nodēvējusi par "draudu Ķīnas suverenitātei".

ASV karakuģis Lassen "nelegāli iebraucis" ūdeņos netālu no salām, "nesaņemot Ķīnas valdības atļauju", teikts Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretāra Lu Kana paziņojumā.

"Ķīna kategoriski iebilst jebkurai valstij, kas navigācijas un pārlidojumu brīvību izmanto kā ieganstu Ķīnas nacionālās suverenitātes un drošības interešu aizskaršanai," norādīja Lu. Ķīna konsekventi aizsargās nacionālo suverenitāti un "apņēmīgi reaģēs uz jebkuras valsts tīši provokatīvajiem soļiem".

Lassen otrdien iebraucis teritorijā, kas atrodas 12 jūdžu attālumā no salām, kuras Ķīna būvē Dienvidķīnas jūrā, apliecināja ASV aizsardzības jomas amatpersona.

Ķīna sākusi pārveidot Dienvidķīnas jūras rifus, uz kuriem pretendē arī vairākas citas reģiona valstis, par nelielām salām, kas var tikt izmantotas militāriem mērķiem, tādējādi, kā norāda Vašingtona, apdraudot navigācijas brīvību.

Kuģa pietuvošanās mākslīgajām salām ir "klaja provokācija pret Ķīnas suverenitāti un spēka demonstrācija, aizbildinoties ar navigācijas brīvības pārbaudīšanu", komentārā skaidro Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra Siņhua. Šādi braucieni iedrošinās citu pretendentu "nelikumīgās prasības", brīdina Siņhua.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits