Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pentagons: ASV vadītās koalīcijas uzlidojumos Islāma valstij nogalināts vismaz 801 civiliedzīvotājs

ASV vadītās koalīcijas gaisa uzlidojumos teroristu grupējumam Islāma valsts Irākā un Sīrijā nogalināts vismaz 801 civiliedzīvotājs, liecina ceturtdien publiskotais Pentagona ziņojums.

Pēdējā mēneša laikā izmeklēti vēl pieci uzlidojumi Sīrijā. Secināts,ka uzlidojumos gājuši bojā vēl 15 civiliedzīvotāji, norādīts ziņojumā.

Taču nevalstiskās organizācijas, kas seko līdzi konfliktiem arābu pasaulē, apgalvo, ka bojāgājušo skaits esot daudz lielāks, nekā atzīst Pentagons.

Londonā bāzētais žurnālistu kolektīvs Airwars, kas kompilē datus no publiskiem avotiem, lēš, ka kopš operāciju sākuma 2014.gada augustā koalīcijas gaisa uzlidojumos Irākā un Sīrijā ir gājuši bojā vairāk nekā 5000 civiliedzīvotāju.

Lielākā daļa no bojāgājušajiem, par kuriem paziņojis Pentagons, nogalināti uzlidojumos Sīrijā. Pentagons apgalvo, ka vēl izmeklē 695 ziņojumus par civilajiem upuriem, no kuriem vairāk nekā 400 ir par uzlidojumiem Sīrijā.

ASV atbalstītā Sīrijas kurdu un arābu alianse oktobrī padzina Islāma valsti no Rakas un pēc tam no plašām teritorijām Eifratas krastos.

Pentagona ziņojumā norādīts, ka īstenoti visi iespējamie piesardzības pasākumi un lēmumi par uzlidojumiem pieņemti saskaņā ar likumiem, bet, diemžēl, radušies civilie upuri.

Tiek uzskatīts, ka ASV vadītās koalīcijas uzlidojumi sekmējuši Irākas un Sīrijas spēku cīņu ar Islāma valsti. Kopš uzlidojumu sākuma 2014.gada augustā Islāma valsts kontrolētā teritorija ir sarukusi līdz nelieliem apgabaliem tuksnesī gar Irākas un Sīrijas robežu.

Top komentāri

Ezis
E
Lūgums Dienai - publicēt, cik islama valsts kaujiniekus ir iznīcinājusi ASV koalīcija, ja tādi dati ir pieejami. Tīri salīdzināt ar civilo upuriem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits