Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pompeo: ASV nepieļaus Krievijas jaukšanos Kongresa vidustermiņa vēlēšanās

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo trešdien paziņojis, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija necietīs Krievijas jaukšanos šogad gaidāmajās Kongresa vidustermiņa vēlēšanās.

Pompeo ASV Pārstāvju palātas Ārlietu komitejai pavēstīja, ka administrācija īstenos "atbilstošus pretpasākumus", lai cīnītos ar Krievijas centieniem jaukties novembrī gaidāmajās vēlēšanās. Pompeo plašāk nepaskaidroja, kā tieši Krievija iejaucas, un neatklāja, kādi būs pretpasākumi. Taču valsts sekretārs atzina, ka vēl ir daudz darāmā, lai apturētu Krievijas centienus.

Pompeo sacīja, ka ASV vēl nav izdevies efektīvi atvairīt apdraudējumu, ko rada Krievija.

Demokrātu kongresmenis Eliots Engels, kurš ietilpst komitejā, savukārt pauda viedokli, ka Trampa administrācija piever acis uz Krievijas darbībām, jo Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2016.gadā atbalstīja Trampa kandidatūru prezidenta vēlēšanās.

"Ja mēs pieļausim ārvalsts iejaukšanos mūsu vēlēšanās, kamēr vien tā atbalsta mūsu politiskos mērķus, tad mēs būsim nostādījuši partiju augstāk par valsti un noveduši mūsu demokrātiju krīzē," sacīja Engels.

ASV īpašā prokurora Roberta Millera komanda izmeklē Krievijas iespējamo iejaukšanos Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās. Tramps ir vairākkārt noliedzis, ka viņa kampaņa būtu bijusi saistīta ar Krieviju.

Pompeo aizstāvēja Trampa administrācijas "milzīgos pūliņus", lai pretdarbotos Krievijai, piebilstot, ka šīs administrācijas centieni ir daudz labāki nekā iepriekšējās administrācijas.

Pompeo šī bija pirmā uzstāšanās Kongresā, kopš viņš pirms aptuveni mēneša nomainīja valsts sekretāra amatā Reksu Tilersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits