Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pompeo: ASV Saūda Arābijai Hašogi lietā atvēl vēl dažas dienas

ASV atvēlējušas Saūda Arābijai vēl dažas dienas, lai tā varētu pabeigt savu izmeklēšanu pazudušā saūdarābu žurnālista un laikraksta The Washington Post komentētāja Džamala Hašogi lietā, ceturtdien paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

Pompeo, kurš nule kā atgriezies no Saūda Arābijas un Turcijas, žurnālistiem sacīja - saūdarābi viņam solījuši, ka "viņi veiks pilnīgu un rūpīgu visu faktu izmeklēšanu".

ASV prezidents Donalds Tramps atlicis lēmuma pieņemšu par to, kā atrisināt krīzi attiecībās ar Saūda Arābiju, līdz savu vērtējumu pēc vizītes Rijādā un Ankarā nebūs sniedzis Pompeo.

"Es sacīju šorīt prezidentam Trampam, ka mums ir jādod viņiem vēl dažas dienas pabeigšanai, lai arī mums būtu pilnīga izpratne par faktiem ap šo lietu, un tajā brīdī mēs varēsim pieņemt lēmumu - kā un vai Savienotajām Valstīm vajadzētu reaģēt uz incidentu saistībā ar Hašogi," sacīja Pompeo.

Hašogi - viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī. Turcijas amatpersonas izteikušas aizdomas, ka viņš ir noslepkavots konsulātā.

Saūda Arābijas amatpersonas šīs apsūdzības noliedz.

Hašogi pirms pazušanas aptuveni gadu bija dzīvojis Savienotajās Valstīs.

Kā ziņo mediji, Turcijas amatpersonu rīcībā ir audio ieraksts, no kura noprotams, ka Saūda Arābijas slepkavu komanda Hašogi konsulātā spīdzinājusi un nogalinājusi, bet līķi tad sadalījusi.

Top komentāri

ļuļa
ļ
kāda izmeklēšana no saudu puses? moš krieviem skripaļu indēšanā izmeklēšanas rezultātus paprasiet? debīliķi, liekuļi un divkoši. saudi jau parādīja uz ko spējīgi - dzīvu cilvēku gabalos sazāģēt, un stundu pēc tam visu vēstniecību no augšas līdz apakšai iztīrīt ar tīrītāju brigādi. ak jā, un vēl visas sienas zibenīgi pārkrāsot istabās, kur zāģēja - tip lai viss ar galiem. ar nepacietību gaidu turcijas izmeklētāju ķīmiskās analīzes, būs joki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits