Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pompeo no vizītes Ziemeļkorejā atgriezīsies ar trim atbrīvotiem ASV pilsoņiem

ASV ārlietu ministram Maikam Pompeo vizītē ierodoties Ziemeļkorejā, Phenjana atbrīvojusi trīs ASV pilsoņus, kas ilgstoši bija ieslodzījumā Ziemeļkorejā. Gan Kims Don Čhuls, gan Kims Ha Sons, gan Kims Sans Duks Savienotajās Valstīs atgriezīsies kopā ar Pompeo. Viņu lidmašīna ceturtdien piezemēsies gaisa spēku bāzē Merilendā, vēsta CNN.

"Ar gandarījumu varu informēt, ka valsts sekretārs Maiks Pompeo jau ir mājupceļā no Ziemeļkorejas kopā ar trim brīnišķīgiem džentelmeņiem, kurus visi vēlas satikt. Šķiet, ka viņi ir pie labas veselības," tvītoja ASV prezidents Donalds Tramps.

Baltā nama saimnieks arī piebilda, ka Pompeo un Ziemeļkorejas līderim Kimam Čen Unam bijusi produktīva tikšanās, tostarp noteikts datums un laiks plānotajam ASV-Ziemeļkorejas samitam.

Visilgāk Ziemeļkorejā ieslodzīts bija Kims Don Čhuls, kuru režīms aizturēja vēl pirms Trampa kļūšanas par ASV prezidentu, bet abi pārējie vīrieši aizturēti vairākas nedēļas pēc Trampa inaugurācijas.

Kims Sans Duks un Kims Ha Sons tika aizturēti par "naidīgām darbībām" pret Kima Čen Una režīmu. Abi korejiešu izcelsmes ASV pilsoņi strādāja Phenjanas Tehnoloģiju un zinātnes universitātē, kas sevi pozicionē kā vienīgā augstskola Phenjanā, kas nav valsts tiešā kontrolē.

Savukārt Kims Don Čhuls aizturēts jau 2015. gadā - viņu apsūdzēja par spiegošanu Dienvidkorejas labā.

ASV amatpersonas gan norādījušas, ka Ziemeļkorejas labas gribas žestam - ieslodzīto atbrīvošanai - nevajadzētu aizēnot gaidāmā Kima-Trampa samita galveno tematu - Ziemeļkorejas kodolatbruņošanos.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits